'

OD KAFETARIJE DO EKVINOCIJA Devet dramskih naslova obilježit će jubilarno izdanje Dubrovačkih ljetnih igara

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovačke ljetne igre
Jubilarne 75. Dubrovačke ljetne igre, koje će se od 10. srpnja do 25. kolovoza održati na različitim ambijentalnim lokacijama Grada, donose devet različitih dramskih naslova, a u svom bogatom premijernom programu ističu se jaka i u Gradu dobro poznata glumačka imena.

Na samom početku uzbudljivog festivalskog ljeta premijerno će biti uprizorena publici omiljena Kafetarija Carla Goldonija u režiji Paola Tišljarića na Držićevoj poljani 13. srpnja u 21:30 sati. Glumačku ekipu Kazališta Marina Držića predvode Hrvoje Sebastijan i gost Marijan Nejašmić Banić u ulogama gospara Frana i Lukše.

Slijedi najnovije uprizorenje Vojnovićeva Ekvinocija u režiji Krešimira Dolenčića na dosada neistraženoj festivalskoj lokaciji, Posatu, dok naše najveće glumačke zvijezde danas, Goran Višnjić i Zrinka Cvitešić, predvode Festivalski dramski ansambl uz nacionalnu prvakinju drame Oliveru Baljak. Premijera je 27. srpnja u 21:30 sati.

Dubrovačke ljetne igre, Umjetnička organizacija Punctum, KunstTeatar i Kuća Klajn donose autorski projekt Ivana Plazibata, Ivane Vuković i Matije Čigira pod naslovom Jimmy Ćorak koji će na taraci tvrđave Revelin 1. kolovoza u 21:30 sati propitivati pojmove glumačke izvedbe, lika glumca koji je raspolovljen između profesionalnog i privatnog,  tehnologije i intime, neuroze i međuljudskog kontakta. Bogat dramski program zaokružit će Oluja Williama Shakespearea, čiju režiju potpisuje slovenski redatelj Vito Taufer. Uz bok popularnom Luki Perošu u ulozi Prospera, stat će neka od vodećih imena hrvatskog glumišta poput Dušana Gojića, Siniše Ružića, Franja Dijaka, Filipa Šovagovića i drugih te će u specifičnoj ambijentalnosti otoka Lokruma donijeti viziju novog doba, budućnosti za koju Shakespeare misli da predstoji svijetu. Premijera je 20. kolovoza u 21:00 sati na Lokrumu.

Uz premijerne naslove, festivalsku publiku ovog slavljeničkog ljeta očekuje još pet dramskih uspješnica. Dubrovčanima omiljena predstava Mara i Kata na Kazermi Ispod Svete Marije, slijedi Lada Kaštelan: Očekujući Oresta na Lovrjencu, predstava „Toliko o pticama“ u izvedbi Studentskog teatra Lero u Lazaretima, a posebna dramska poslastica je prošlogodišnji premijerni naslov Sjetne žene raguzejske, priča o devet izuzetnih žena pod redateljskom palicom Dore Ruždjak Podolski u Parku Gradac. Dječja festivalska publika i ovog će ljeta imati priliku uživati u glazbeno scenskom djelu Čudesna šuma, uprizorenom po romanu Sunčane Škrinjarić koji je obilježio čitavu jednu generaciju.  

Cijeli program dostupan je OVDJE.     

Ulaznice za premijere kao i za gotovo 60 ostalih dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih i drugih programa 75. Dubrovačkih ljetnih igara dostupne su u internetskoj prodaji na festivalskoj mrežnoj stranici https://www.dubrovnik-festival.hr/ i preko servisa https://www.ulaznice.hr/web/. Ulaznice, ali i festivalske suvenire moguće je kupiti i u lokalnoj prodaji, na blagajni u prizemlju Festivalske palače na adresi Od Sigurate 1 koja je otvorena svakim radnim danom od 10:00 do 18:00 sati. Kupnjom Mastercard karticama ostvarujete 10 posto popusta.

Sve upite vezane za kupnju ulaznica zaprima Ured prodaje na e-mail adresu: sales@dubrovnik-festival.hr ili na telefonski broj: 020/ 326 123.

Popularni Članci