NE PROPUSTITE Brojna kulturna, zabavna te sportska događanja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.island-korcula.info
i ove godine na Korčuli su organizirana brojna kulturna, zabavna te sportska događanja. 
Otvaranje izložbe 'Tradicija maškara u Korčuli' upriličit će se u nedjelju, 29. lipnja u hotelu Korčula u 19:30 sati. Organizirana je u susret Maškaranom dočeku 'Pola Nove godine'.
U subotu se održava prva lađarska regata Kneže-Korčula 2014. u 17:30 sati u Knežama.
 
Od startne pozicije u veslat će se 10 kilometara do cilja, koji je u centru grada Korčule - na Spomeniku. Predviđeno vrijeme trajanja utrke je sat vremena. Publika će cijelo vrijeme moći pratiti utrku i time doživjeti natjecateljski ugođaj, s obzirom da se natjecanje odvija uz obalu.

Regata je uvrštena u program 'Lađarskih dana 2014. godine' u suradnji s 'Udrugom lađara Neretve', tako da je većina najboljih veslačkih ekipa u Hrvatskoj potvrdila svoje sudjelovanje. Organizator događaja je UL 'Žrnovski galijoti'.

Maškarani doček 'Pola Nove godine'

 
Nezaobilaznu tradicionalnu zabavnu manifestaciju udruga KKK Bonkulovići i ove je godine popratila raznim događanjima.
29. lipnja, nedjelja - radionica maski na Trgu sv. Justine u 17:30 sati
 
30. lipnja, ponedjeljak - Defile maškaranih grupa kreće u 20:00 sati iz parka na autobusnom kolodvoru, a okupljanje od 19:00 sati
 
Svečano otvaranje 'Festivala viteških igara Korčula 2014.' najavljuje se 8. srpnja u gradu Korčuli s početkom u 19:45 sati.
Manifestacija započinje defileom sudionika; viteških udruga otoka Korčule i gostujuće španjolske grupe  Danza Dels Bastonets'(grad Algemesi ),
kroz grad Korčulu te se nastavlja izvođenjem viteških igara na Spomeniku i zabavnim programom.
 

Popularni Članci