Mateo Gverović: Hvala kolegama, moj trud ne bi imao smisla bez njih!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Mateo Gverović, kuhar, pomoćnik šefa kuhinje, Valamar Lacroma Dubrovnik Hotel

Mateo je pripremao jela za mnoge predsjednike vlada i država te mnoge članove državnih delegacija.Vodio je poslove oko organizacije i provedbe svečanih večera za međunarodne kongrese / NATO Parlamentarna Skupština,ECTA – kongres,EUSAIR, Mercedes,Europska Unija,Dani hrvatskog turizma...  Od 2006. sudjeluje na brojnim natjecanjima te je u Dubrovniku osvojio 1. mjesto na „Gastro 2006“. Valamar akademiju prošao je kao voditelj u kuhinji 2008-2009.godine

Posebne kvalitete ima u a la carte kuhinji gdje mu je svako jelo pripremljeno s istom pažnjom i servirano s maksimalnom urednošću.  U tehničkim procesima kuhanja, pripremi, završavanju okusa i dekoracija je vrhunski kuhar koji postiže umjetnost na tanjuru. Kao kolega i voditelj je odličan, smiren je i u stresnim i burnim situacijama u kuhinji. U komunikaciji s gostom je radi svoje prirodne naravi cijenjen.Svojom vedrinom, organiziranošću, poštovanjem i razumijevanjem kako prema gostu tako i prema suradnicima ostavlja dojam izvrsnog kuhara.Mateo njeguje pozitivnu radnu atmosferu, razvija i podupire svoj tim te utječe na motivaciju zaposlenika ka što boljoj kvaliteti usluge, prezentacije jela Mateo je u pravom smislu riječi kuhar i služi kao primjer svojim suradnicima.

„Zahvaljujem svojim kolegama i nadređenima na nominaciji. Ovo je ne samo priznanje meni, već i svim kolegama i našem hotelu. Kolegama bez kojih sav moj trud ne bi imao smisla i koji su mi potpora kad je najteže i najveća gužva. Hotelu tj. Valamaru jer ulaže i vjeruje  u nas i jer nas uči kako komunicirati i kako se odnositi prema gostima. Vjerujem da smo odlična kombinacija i da nas čeka još puno uspješnih godina“, bio je ganut Mateo.

Inače, na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma, održanim 26. i 27. listopada u u Bolu na Braču, Valamar Riviera, vodeća domaća turistička kompanija ponovno je osvojila brojne nagrade i priznanja. Osim što su čak dva Valamarova hotela osvojila titulu najboljih i nagradu “Turistički cvijet”, dva su Valamarova zaposlenika proglašena djelatnicima godine, dok je jedan od kolega zaprimio posebno priznanje za životno djelo.

U kategoriji najboljih destinacija, hotela, marina, kampova i plaža, od ukupno sedam Valamarovih nominacija, čak dvije nagrade “Turistički cvijet” odlaze u Dubrovnik.

Hotel Valamar Lacroma Dubrovnik dobitnik je nagrade za najbolji kongresni hotel.

Direktor hotela Valamar Lacroma Dubrovnik Ivica Sabljić tom je prigodom izjavio: „Iznimno mi je drago da je Hrvatska gospodarska komora prepoznala Valamar Lacromu Dubrovnik kao predvodnika kako dubrovačke, tako i hrvatske kongresne ponude. Volio bih samo naglasiti da nisu samo kapaciteti ovog hotela ono što je presudilo u dobivanju ove vrijedne nagrade, nego i cijeli tim marljivih Valamarovih zaposlenika koji svojim svakodnevnim predanim radom i stručnošću pretvaraju našu kongresnu ponudu u vrhunsku.“

Valamar Dubrovnik President ove je godine ponio titulu najboljeg wellness hotela. Tom je prigodom  zamjenik direktora hotela Valamar Dubrovnik President Mili Vučković izjavio: „Ovo priznanje za kvalitetu velika je pohvala i nagrada cijelom timu hotela Valamar Dubrovnik President te će nas zasigurno motivirati da budemo još bolji u svom daljnjem radu. Osim toga, to je i potvrda da je ovaj Valamarov hotel zaista izvrstan izbor za luksuzni odmor u Dubrovniku te da svojim gostima može ponuditi samo vrhunsku uslugu, što naši gosti, kao i struka, svakodnevno prepoznaju i cijene.“

U kategoriji odmorišnih hotela s četiri zvjezdice, Valamar je imao dvije nominacije – Valamar Isabella Island Resort koji je osvojio drugo te Valamar Argosy Hotel koji je osvojio treće mjesto.  

 „Hotel Valamar Argosy nudi svojim gostima idilu prirode, opuštanje, prekrasne plaže....upravo ono za što i primamo ovu vrijednu nagradu, a to je odmor u pravom smislu riječi. Ovo je i veliko priznanje svima nama, svim zaposlenicima - njihovu svakodnevnom trudu i osmjesima s kojima dočekuju svakog gosta. Zbog toga nas gosti vole, vole boraviti u takvoj atmosferi, vole se vraćati, vole nezaboravna sjećanja koja im stvaramo....Ovo je priznanje svemu onome što radimo i što ćemo i dalje nastaviti raditi – stvarati vjerne i zadovoljne goste.“, istaknula je ovom prigodom direktorica hotela Valamar Argosy Belinda Božanja.

Popularni Članci