test

Dubrovačka biskupija organizira niz događanja povodom 20. obljetnice pohoda pape Ivana Pavla II. u Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovačka biskupija
Povodom 20. obljetnice pastirskog pohoda pape Ivana Pavla II. Dubrovniku koji se dogodio 6. lipnja 2003. godine u sklopu Papinog pohoda Hrvatskoj, u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku u ponedjeljak 5. lipnja s početkom u 18 sati slavit će se euharistija koju će predvoditi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

U 19 sati u dvorani Ivana Pavla II. Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije organizira prikazivanje filma Boža Vodopije „Papa Ivan Pavao II. u Dubrovniku“.

Podsjetimo Dubrovačka biskupija tim povodom od 4. do 10. studenog 2023. godine organizira hodočašće u Svetu Zemlju.

Povodom 20. obljetnice beatifikacije bl. Marije Propetog Isusa Petković, utemeljiteljice Družbe Kćeri Milosrđa, u njezinom rodnom Blatu na otoku Korčuli bit će organiziran prigodan program.

U Kulturnom centru Blato u nedjelju 4. lipnja u 20 sati bit će otvorena izložba “Na putu prema svetosti”.

U ponedjeljak 5. Lipnja u 19.30 sati u samostanskoj dvorani bit će prikazan 1. dio filma “Karol, čovjek koji je postao papa”.

U utorak 6. lipnja u 19 sati euharistijsko slavlje predvodit će generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. Ivica Pervan. Pola sata prije mise bit će prigodna pobožnost.

U srijedu 7. Lipnja u 19.30 u samostanskoj dvorani bit će prikazan 2. dio filma “Karol, čovjek koji je postao papa”.

U četvrak 8. lipnja, na svetkovinu Tijelova, slavit će se više misa u župi. U samostanu će misa biti u 8 sati, a u župnoj crkvi u 10 i u 18 sati.

U petak 9. lipnja je zavjetni dan Blaženice u svetištu. Od 16 do 19 sati upriličit će se euharistijsko klanjanje, a misu u 19 sati predstavit će župnik župe Svih svetih don Željko Kovačević.

Popularni Članci