DSO za vikend pripremio zanimljive glazbene događaje

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nakon uspješne serije koncerata ciklusa Dubrovačko glazbeno proljeće, u čast maestru Pavlu Dešpalju i povodom Svjetskog dana glazbe, Dubrovački simfonijski orkestar priprema još nekoliko koncerata prije početka Dubrovačkih ljetnih igara.

Sutra, u nedjelju 26. lipnja u 21 sat u Kneževom dvoru održat će se recital pod nazivom Od follie do linđa. Ovaj zanimljiv program izvest će publici već poznati duo – Dora Kamber na violini i Pero Škobelj na gitari. Na programu ću se naći birana djela A. Corellija, F. Rebaya, A. Piazzolle i M. Nardellija koji će svakako privući i domaću i stranu publiku. 

Nakon recitala, u utorak 28. lipnja u 21 sat u Dvoru nastupa Gudački komorni orkestar DSO-a, maestro Marc Tardue i poznati kineski violinist Dan Zhu. Ovom prigodom maestro Tardue djelomično izlazi iz uloge dirigenta i svira čembalo. Svi zaljubljenici u klasičnu glazbu mogu očekivati sjajan glazbeni događaj, tim više što je Dan Zhu već nekoliko puta nastupio s Orkestrom uz odličnu recepciju publike i kritiku. Na programu će se ovaj put naći L. Sorkočević: Simfonija br. 7 u G-duru i A. Vivaldi: Četiri godišnja doba. 

DSO najavljuje i recital sjajnih glazbenika Maka Grgića i Meagan Martin koji će se održati 2. srpnja u 21 sat, a posebno najavljuje opernu noć Verdi for eternity pod vodstvom maestra Huta i sjajne soliste. Ovaj će se veliki koncert održati 5. srpnja u 21 sat ispred Kneževa dvora.

Popularni Članci