DRŽIĆEV RENESANSNI GRAD Počinje nova likovna radionica za djecu, broj polaznika je ograničen

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dom Marina Držića s veseljem najavljuje novu višemjesečnu likovnu radionicu za djecu „Držićev renesansni Grad“ koja će započeti 1. listopada.

Radionica će se održavati subotom u tri termina za grupe od maksimalno 12 polaznika: prva grupa od 9.00 do 10.30, druga grupa od 10.30 do 12.00, treća grupa od 12.00 do 13.30 sati.

Budući da je broj polaznika ograničen, pozivamo zainteresirane učenike od petog do osmog razreda da se što prije prijave putem društvenih mreža Doma Marina Držića ili na e-mail: jasminarunje@gmail.com.

Pod vodstvom mentorice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, polaznici će se okušati u području kiparstva, oblikujući u glinamolu motive koje su prethodno skicirali na papiru. Nakon modeliranja, radovi će se sušiti, potom peći te završno oslikavati.

Polaznici radionice će uz stjecanje novih znanja o najvećem hrvatskom komediografu, Marinu Držiću, imati priliku razvijati vlastitu likovnu pismenost, kreativni pristup likovnom problemu, te upoznati i savladati kiparsku likovnu tehniku.

Popularni Članci