Dani mušula u dubrovačkim restoranima
Turistička zajednica grada i Grad Dubrovnik uz Svjetski dan turizma 27. rujna organiziraju Dane mušula po dubrovačkim restoranima i konobama u staroj gradskoj jezgri. Od petka 27. rujna do nedjelje 29. rujna uživajte u ovim svježim plodovima mora uz glazbene programe ispred crkve sv.Vlaha gdje će nastupiti DAMIR KUKURUZOVIĆ GIPSY SWING QUARTET dok će goste u restoranima i po gradskim ulicama zabavljati TRIO ADRIATICA i TRIO BAKUS.
Svjetski dan turizma (WTD) 2013 održava se pod motom 'Turizam i voda: Zaštita našu zajedničku budućnost', s ciljem potpore programa Ujedinjenih naroda i Međunarodnoj godini posvećenoj vodi. Ovogodišnja tema naglašava ulogu turizma u pristupu vodi i ističe postupke koji se trenutno poduzimaju u sektoru kako bi se pridonijeli održivoj budućnosti vode što je jedan od glavnih izazova. Poznata kao jedna od najvećih europskih, ali i svjetskih oaza pitke vode, Hrvatska obiluje bogatstvom prirodnih tokova.
Tijekom gastronomske manifestacije Dani mušula u restoranima će se moći kušati tipična jela pripravljena od 'crne ljepotice',cijene menija u nekim objektima kreću se u rasponu od 50 do 70 kuna, a u ponudi su raznovrsne salate s mušulama, buzara i rizot od mušula, punjene zapečene mušule i druga različita jela.
Posebne ponude za Dane mušula priredili su sljedeći restorani Antunini, Captain, Coloseum, Jezuite, Klarisa, Kopun, Lokanda Peskarija, Marco Polo, Mimoza, Moby Dick, Moskar, Oliva Gourmet, Penatur, Proto, Pupo, Ragusa 2, Sebastian, Teatar, Wanda od kojih su neki i sudionici projekta Dubrovačka gastronomska kvaliteta.