Započeo Festival znanosti 2014.

Autor: Petar Ipšić
Program Festivala znanosti započeo je u ponedjeljak u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik otvorenjem izložbe „Flora otoka Korčule i poluotoka Pelješca“ autora Nebojše Jeričevića.

Izložba predstavlja 22 fotografije cvijeća i cvjetnih krajolika koje je autor sretao na šetnjama po otoku Korčuli i poluotoku Pelješcu. Izložba će biti otvorena do listopada 2014. godine.

Program je nastavljen projekcijom fotografija Storm Chasers Dubrovnik teama „U oku oluje“ koje imaju veliku meteorološku dokumentarnu vrijednost. Ovom prilikom su članovi Storm Chasers teama fotografirali „Valove“ koje su rukama dočarali učenici Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića na skalinima Uz Jezuite.

Dinka Lale s Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku održala je interaktivno predavanje „Valovi“ u kojem su se sudionici upoznali s definicijom i vrstama valova, dok su u radionici „Kroz ritam valova“ izrađivali skulpture valova od žice presvučene vatom umočenom u gips. Radionicu je vodila muzejska pedagoginja Suzana Stanković. Prvi dan Festivala znanosti završio je stručnim vodstvom po izložbi „Šum mora“ koje je održala autorica izložbe Ana Kuzman.

Program Festivala znanosti nastavlja se u utorak, 8. travnja predavanjem i radionicom „Sastav i metode istraživanja jadranskog planktona“ koje će održati Rade Garić na Institutu za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku s početkom u 15.50 sati.