ZA KRAJ ŠKOLSKE GODINE Profesori Umjetničke škole održali koncert (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U Ljetnikovcu Bunić Kaboga, reprezentativnom spomeniku dubrovačke gotičko renesansne arhitekture iz 16. stljeća,  sinoć je prvi put održan Koncert profesora Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika. 

Nakon vrlo uspješne školske godine u kojoj su osvojili brojna priznanja sa svojim učenicima, zajedno sa Zakladom Caboga Stiftung organizirali su zajednički popodnevni koncert u ljetnikovcu  kao poklon svojim učenicima i sugrađanima.

Pred prepunim gledalištem nastupili su Tomislav Žerovnik, Vanda Đanić, Stefani Grbić, Anis Končić, Dario Čagalj, Slobodan Begić, Željko Barač, Damir Hađinac, Dubravka Balent, Dora Kamber, Evelina Šegović, Ivan Kušelj, Đive Franetović Kušelj, Danijel Begić i Nena Ćorak koja se predstavila i kao skladateljica, a mogli su se čuti instrumenti: violina, gitara, kontrabas , truba, klavir, flauta, harmonika. saksofon i violončelo.

U jedinstvenom ozračju ljetnikovca ispred mnogobrojne publike, među kojima su bili i njihovi brojni učenici,  izveli su najljepše skladbe velikih majstora klasične glazbe: P. I. Tchaikovsky, C. Saint Saens, A. Ginastera, G. Faure, M. Miletić, J. E.  Massenet, F. Kreisler… Njihove energične izvedbe brojna publika nagradila je aplauzima i ovacijama.

Ovaj koncert nastavak je suradnje Umjetničke škole Luke Sorkočević i Zaklade  Caboge Stiftung, a  s obzirom na uspjeh koncerta, profesori umjetničke škole vjeruju da će ovo lijepo događanje prijeći u tradiciju, te s radošću najavljuju slijedeći koncert već ovu jesen kada će na pozornici ljetnikovca pridružiti i profesori, koji ovoga puta nisu mogli nastupiti iz objektivnih razloga.

Koncert profesora u saloči ljetnikovca, prepune mladih zaljubljenika u klasičnu glazbu, zaista je bio pravi praznik glazbe.