U PREPUNIM LAZARETIMA Prezentirana i druga kandidacijska knjiga za EPK

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: EPK
Ured za pripremu kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture organizirao je prezentaciju druge kandidacijske knjige dubrovačke kandidature pred kulturnim sektorom Grada. 

Uz razgovor o knjizi, kriterijima te programskim klasterima, najavljene su i daljnje aktivnosti i obveze u okviru kandidature. Nakon što je predajom knjige ispunjena prva obveza, dubrovački tim aktivno priprema posjet Stručnog povjerenstva Europske komisije koji će u osam sati organiziranog boravka u Dubrovniku propitati vjerodostojnost podataka navedenih u drugoj kandidacijskoj knjizi i kapacitete kojima grad može iznijeti jedan ovako značajan projekt.

„Kultura i baština pojavljuju se u kandidaturi kao temeljni resursi“ naglasila je članica programskog tima dubrovačke kandidature Mila Pavićević, pojasnivši kako je„Dubrovnik mali grad uzet kao paradigma urbane transformacije koja može biti primjer i drugim gradovima Mediterana i Europe. Koncept kandidature je ostao kao u prvoj knjizi City in the making, produbljen na City as commons ili Grad u nastajanju - zajednički grad.“

Na prezentaciji je naglašeno kako je jedna trećina programa i dalje otvorena lokalnom kulturnom sektoru i europskim partnerima, ali i zainteresiranim građanima, a koncipirat će se kroz sljedeću godinu ako Dubrovnik dobije kandidaturu. Kao važna točka kandidature istaknut je razvoj postojeće kulturne infrastrukture kao i relevantnost teme projekta u europskom kontekstu.

Odluka koji će hrvatski grad ponijeti titulu EPK bit će donesena 24. ožujka 2016.