POGLEDAJTE ŠTO VAS SVE ČEKA! Otvoreni Dani kulturnih i kreativnih industrija Dubrovnik 2015.

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Marijana Matulović
'Dani kreativnih i kulturnih industrija Dubrovnik 2015.' otvoreni su u Art radionici Lazareti.

Manifestaciju organiziraju Razvojna agencija Grada Dubrovnika u partnerstvu s Art radionicom Lazareti i Uredom za pripremu kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. u suradnji s institucijama, udrugama i pojedincima iz kulturnog, kreativnog i umjetničkog područja djelovanja, a pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture.

Cilj je poticanje udruživanja umrežavanja i povezivanja aktera i dionika kulturnog, umjetničkog, kreativnog, gospodarskog i javnog života Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije kroz kreativan i inovativan pristup te razvoj novih ideja i proizvoda.

'Ovih pet dana očekuje nas jako bogat program. Mislim da će svatko naći nešto što će ga zanimati i nešto na čemu će se sigurno moći i stvoriti suradnje i mogućnosti izražavanja naših kulturnih i kreativnih djelatnika,' kazala je u uvodnoj riječi pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Dubrovnika Ana Hilje.

Dani kreativnih i kulturnih industrija zamišljeni su kao petodnevna manifestacija koja objedinjuje, predstavlja i povezuje sve raspoložive snage i potencijale dubrovačke kreativne kulturne i umjetničke scene od arhitekture dizajna filma glazbe informacijsko-komunikacijskih tehnologija do kazališta i plesa.

U sklopu manifestacije do petka, u vremenu od 16 do 20 sati, u Lazaretima će biti otvoren sajam LAZART na kojem će se svojim radovima, proizvodima, dizajnerskim predmetima, tehnikama i umijećima predstaviti dubrovačka kreativna i pokretačka scena.