ORSULA FESTIVAL Koncert Keziaha Jonesa bit će najbolje što dubrovačka publika ovog ljeta može čuti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: OLJ
Jedna od najvećih zvijezda ovogodišnjeg izdanja Festivala Orsula, Keziah Jones održat će sutra koncert u Parku Orsula.

Keziah Jones, inače je poznat po svom karakterističnom stilu, takozvanom "blufunku" koji je mješavina bluesa, funka i soula što je kombinacija umjetnikove rodne Afrike, ali i Londona i Pariza. Za Keziaha kažu da je previše funky, ali to je upravo ono što garantira odličan provod.

Direktor festivala Mario Tevšić kazao je kako na sutrašnjem koncertu neće nedostajati dobre zabave.

- Ovo je vjerojatno najbolja muzika koju ćete čuti ovo ljeto u Dubrovniku i bit će jedan od najboljih koncerata u povijesti što se tiče akustičnog i doživljajnog trenutka - rekao je Tevšić koji je izrazio zadovoljstvo što su organizatori ovogodišnjeg festivala uspjeli dovesti vrhunske svjetske glazbenike.

- Nadamo se da će to Dubrovčani prepoznati i da će sljedećih godina podržati svojim dolaskom ovakva događanja - naglasio je direktor Orsula Festivala Mario Tevšić.

Na Orsulu Keziah Jones dolazi u pratnji novog benda, a svojom neobičnom tehnikom sviranja, pjevač, tekstopisac, kompozitor i gitarista, stvorio je unikatni stil i žanr. Povodom koncerta na Orsuli spomenuo je kako se njegov dom nalazi tamo gdje mu je gitara pa je zaključio, kroz smijeh, kako je to trenutno Dubrovnik. Sebe je nazvao "kulturnim ambasadorom Nigerije u svijetu".

- Sva muzika afričkih robova u Latinskoj Americi, Karibima, SAD-u je prošla kroz Nigeriju i ona je zapravo početna točka, a ja tu muziku želim osvježiti i pokazati svijetu gdje joj je izvor - rekao je Keziah Jones koji je inače borac za ljudska prava, a njegova glazba dokaz je kako je afrička kultura stvarnost te je daleko od slika kako je vidi zapadni svijet. 

Predgrupa Jonesu će biti Igor Vince & His Drum, Brass And Keys.

Ulaznice, za koncert Keziah Jonesa stoji 220 kuna. A ista cijena bit će na ulazu, na Orsuli, od 20 sati na dan koncerta.

Ulaznice možete pronaći na prodajnim mjestima, Turističkoj agenciji Compass South Adriatic Dubrovnik, na adresi Pera Čingrije 2, u Omladinskom hostelu u Bourbonu
(Youth Hostel Dubrovnik- HFHS), na adresi Vinka Sagrestana 3, te na internetskim stranicama Orsula festivala.