Održan koncert DSO-a pod ravnanjem Stefana Sanderlinga i sa solisticom Dubravkom Šeparović Mušović

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DSO
Sinoć je u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto u crkvi sv. Dominika koncert održao Dubrovački simfonijski orkestar kojim je ravnao njemački dirigent Stefan Sanderling.

Kao solistica je nastupila istaknuta dubrovačka mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović, a  mnogobrojna publika je imala priliku čuti kako izvodi „Ljetne noći“ H. Berlioza. Mezzosopranistica ni ovaj put nije razočarala svoju dubrovačku publiku, pa je tako ispraćena dugim pljeskom. Inače, hrvatska kritika Dubravku je proglasila nasljednicom velike umjetnice Marijane Radev. Dobitnica je nagrade „Milka Trnina“, dva puta je nagrađena „Orlandom“, prvakinja je Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a za podršku i priliku uvijek ističe neizmjernu zahvalu Dubrovačkom simfonijskom orkestru koji je prati od njenih samih početaka.

Stefan Sanderling drugu godinu za redom dirigirao je koncertom na MGF Dubrovnik u pozno ljeto. Prošle godine surađivao je s Martinom Filjak, a ove godine s Dubravkom Šeparović Mušović.  Sin je legendarnog dirigenta Kurta Sanderlinga, a od samih početaka karijere stječe izvrsnu reputaciju te od 1990. do 1995. biva jedan od najmlađih njemačkih dirigenata koji dolazi na mjesto generalnog glazbenog dirigenta Brandenburške filharmonije i Opere Potsdam. Nakon toga obnaša funkciju glazbenog direktora filharmonijskog orkestra i državne kazališta u Mainzu, te glazbenog direktora Orkestra Bretanje u Francuskoj, a potom glazbenog direktora Orkestra Floride.

Osim „Ljetnih noći“ publika je čula i uvertiru Titus W. A. Mozarta te Haydnovu Simfoniju br. 104 u D duru „Londonsku“.

Sljedeći koncert u programu MGF Dubrovnik u pozno ljeto je večeras, 10. rujna. Koncert komorne glazbe održati će najbolja hrvatska pijanistica Martina Filjak i ruski violinist impresivne međunarodne karijere Dmitry Sinkovsky. Koncert će se održati u Kneževu dvoru s početkom u 21 sat.