'

Nedorečenost predstave „Ne vrti se okolo gola golcata“

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DuList
"Ne vrti se okolo gola golcata", komedija Georgesa Feydeaua u režiji Maje Šimić, sinoćnjom je izvedbom napunila kazalište Marina Držića te istovremeno i oduševila i iznenadila nedorečenošću.

Ovu jednočinku glasovitog francuskog komediografa Feydeaua  napisao je još davne 1911. godine, a od tada kao da se ništa nije promijenilo u svijesti ljudi, ali i političara. Naime radnja komedije smještena je u predizborno vrijeme, a jedan od glavnih likova, Melko, je saborski zatupnik, kojeg je utjelovio Branimir Vidić Flika, koji na sve načine pokušava izbjeći bilo kakve neugodnosti koje bi ga mogle izgurati iz izborne utrke.

Međutim, planove mu mrsi nestašna supruga Klara (Glorija Šoletić) koja se uporno šeta polugola po kući, pa čak i kada im u goste dođe stranački kolega kojeg Melko pokušava pridobiti na svoju stranu u nadolazećim izborima.

Komediju je na dubrovački za ovu priliku prilagodio Miše Martinović.

Iako je publiku glumačka postava oduševila i dobro nasmijala, ipak su ostali zatečeni trajanjem predstave. Naime,  nenadani kraj ih je iznenadio, te su neko vrijeme ostali u nedoumici je li predstava uistinu gotova.