Naš sugrađanin Vedran Mezei zbog svoje knjige odlazi u zatvor Remetinec

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Autor knjige Tu sam sudjeluje u projektu

U zagrebačkom zatvoru Remetinec 25. veljače održat će se promocija knjige „Tu sam! – sedam priča na putu do odredišta“ u okviru projekta „Okreni novu stranicu“ koji je osmislila Alis Marić, blogerica i vlasnica portala Čitaj knjigu. Cilj projekta je potaknuti zatvorenike da čitaju knjige te da kontinuirano rade na izgradnji bolje verzije sebe.  Projekt se sastoji od doniranja najnovijih knjiga zatvorskoj knjižnici i organizacije motivacijskih predavanja za kažnjenike.  Autor knjige „Tu sam“  Vedran Mezei će ovaj puta zajedno s Alis Marić predstaviti svoju knjigu i održati predavanje koji ima za svrhu kažnjenicima vratiti izgubljenu nadu i motivirati ih porukom  da imaju vremena učiniti najbolje od svojih života (više o projektu „Okreni novu stranicu“ možete pročitati ovdje).

Knjiga „Tu sam!“ objavljena je u ožujku 2018. u izdanju izdavačke kuće Ibis grafika iz Zagreba. Nakon uspješne promocije početkom travnja u Dubrovniku, već u svibnju rasprodano je prvo izdanje. U studenom iste godine održana je i zagrebačka promocija u kazalištu „Mala scena“ na kojoj su sudjelovali Bruno Šimleša, Alis Marić, Krešimir Krnic i Vedran Mezei. Knjiga je prevedena na engleski jezik i objavljena na Amazonu u jesen 2017. godine.

Knjiga „Tu sam!“ predstavlja zbirku sedam različitih priča koje govore o neobičnim događajima u životu običnih ljudi pri čemu nenametljivo prelazi granice svjetovnog i duhovnog i na jednostavan način progovara o složenim temama.

Više o autoru i knjizi možete pronaći na njegovim web stranicama