'

Lirika inspirirana Velikim petkom

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovačke knjižnice su sinoć, 14.ožujka, s početkom u 20 sati, u Sali zrcala okupile ljubitelje poezije koji su uživali u stihovima Kranjčevića, Pupačića, Dizdara, Jelušića, Rimauda.

Večer poezije naslovljena „Probudi se, Ti što spavaš…“ donijela je liriku inspiriranu Velikim petkom koju su pred brojnu publiku u čitaonici Narodne knjižnice iznijeli učenici, roditelji i profesori Klasične biskupijske gimnazije Ruđera Boškovića.

-Ususret Danima kršćanske kulture, u korizmi i uz izbor novog poglavara rimokatoličke Crkve - pape Franja I., Knjižnice su okupile mladost Grada kako bi nam prenijeli poetsku poruku Velikog petka - na početku ove večeri istaknula je organizatorica priredbe, knjižničarka Vikica Šipić.

Stihove su čitali Davor Spajić, Vianeja Kustura, Jelena Barač, Bartul Jurjević, Mislav Stančić, Nika Golubić, Antun Krasnić, Zrinka Borić, Nikolina Vidić, Krešimir Puljiz, Tea Jozić i njihova profesorica Mirjana Žeravica. Glazbenu podlog za recital izabrala je profesorica Maja Marušić.

Večer su glazbenim izvedbama djela Chopina i Rahmanjinova na klaviru obojili Paula Jadrušić i Maro Taslaman, učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića, koji se s mentoricom Sunčicom Grego pripremaju za Državno natjecanje koje će se sljedećeg tjedna održati u Dubrovniku.