„Ja ću vas podučiti, jer niste baš sasvim ok!“

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovačka diva Tereza Kesovija koja je nazočila današnjoj konferenciji za medije koju je priredio organizatorski odbor Dubrovnik karneval festa uputila je niz kritika organizaciji, izazvavši time šok prisutnih.

„Ja ću vas podučiti jer vidim da niste baš sasvim ok“, izjavila je Kesovija tom prigodom te u napadačkom tonu nastavila kako je Festa nekada bila nešto sasvim drugo. „Karneval fest je bio brand Cavtata. Niste valjda imali sukob s nekim tko je izmislio Karneval fest, a sad se zove Dubrovnik karneval fest? Tko tu nije imao sluha? Zašto je to sve ugašeno?“ upitala je Kesovija koja je i sama prvih šest godina bila jedan od organizatora Feste, a koja je tada okupljala najveća umjetnička imena s područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Na napade je odgovorio predsjednik organizacijskog odbora DKF-a. „Prije tri godine sam se sastao s Ivicom Mihaljevićem i Antom Toljem, budući da nisam htio povrijediti nikoga. Dogovoreno je kako će se Karneval nastaviti, ali u jednom modificiranom obliku. Ne znam zašto je sve svedeno na to što je danas i žao mi je što se takav program sputava te smatram kako je potrebno razgovarati s određenim ljudima kako bi se cijela manifestacija unaprijedila“, izjavio je Milan Perić.

Neugodnu tišinu prekinula je Darija Mikulandra, dugogodišnja organizatorica Feste koja je tom prigodom izjavila kako su „Festa i Dubrovnik karneval fest dvije slične, ali potpuno različite manifestacije“. „Festa je uvijek bila svojevrsan uvod u sam blagdan sv.Vlaha dok se Karneval nastavljao na to, sam od sebe. Zbog budžeta je malo teže dovesti veći broj izvođača, ali bez obzira na to, Festa još uvijek ima svoju vrijednost“, zaključila je Mikulandra.

„Suradnja između ljudi iz Feste i organizatora DKF-a je jedna prekrasna suradnja i nadam se da će se u tom tonu i nastaviti“, izjavio je producent DKF-a Ante Tolj.

„Ja sam poznata po tome kako uvijek kažem ono što mislim. Također ste me mogli pozvati da izvedem Forzu Maestro nanovo, budući da je snimka na CD-u Festivala zabavne glazbe stara više od 20 godina. Ja danas drugačije zvučim, drugačija sam“, negodovala je Kesovija, na što joj je Ivo Amulić udijelio kompliment i rekao:“Nisi drugačija nego što si bila. Ti si uvijek ista“.

Ivona Butjer / Danijela Demarin