Grupi Silente uručena nagrada Instituta Hrvatske glazbe za 'Tercu na tišinu'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: IHG, Facebook, Silente facebook
Grupi Silente sinoć je dodijeljena nagrada Instituta Hrvatske glazbe. Nagradu u kategoriji Najviši ulaz novog izvođača primili su za pjesmu 'Terca na tišinu'.

-'Najviši ulaz novog izvođača nagrada je koju je skladbom Terca na tišinu zaslužila mlada dubrovačka pop-rock senzacija Silente, band koji je u vrlo kratkom roku privukao pažnju glazbene struke. Njihova pjesma je u ožujku kao prvi singl tada potpuno nepoznatog benda debitirala na 11. mjestu liste. Još je tjednima odlično kotirala na HR TOP 40, a glazbu za nju napisao je Tibor Karamehmedović dok je za tekst zaslužan njegov brat Sanin. Diskografska kuća za Silente je Aquarius Records, a uspjehu je svakako pomogao i agilni publisher IDM Music', stoji u pojašnjenju.

Nakon što je (zasad) 17 tjedana bila na prvom mjestu HR TOP 40, titulu Ultimativnog broja 1 ponijela je skladbaSuze nam stale na put. Njezin je skladatelj i tekstopisac sve uspješniji Predrag Martinjak, objavila ju je diskografska kuća Aquarius Records, a za izvedbu koja je osvojila publiku zaslužan je vrhunski interpret Massimo.

Nagrade Silente i Predragu Martinjaku, odnosno Massimo dodijeljene su u okviru MAKK-a - Međunarodne autorske kreativne konferencije koja se u Zagrebu održava od ponedjeljka 09. do 11. srijede 11. prosinca. Nagrade su vezane za Službenu nacionalnu listu radijskih singlova, popularni HR TOP 40, koji je od početka objavljivanja u siječnju ove godine stekao autoritet kod glazbenika, medija i publike.