Glazbeni most između prošlosti i sadašnjosti

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Austrijski duo nota bene, kojeg čine violinistica Eva Steinchaden i klavirist Alexander Vavtar, nastupio je večeras, 4.veljače, u Saloči od zrcala i oduševio prisutne, a sve to povodom ovogodišnje Feste.

Radi se o izvedbama klasične glazbe, odnosno djelima Wolfganga Amadeusa Mozarta, Helmuta Schmidingera, Klemensa Verena i Franza Schuberta, stvarajući tako ugodan ugođaj u prigodnom ambijentu saloče, spajajući bečku klasiku i austrijsku suvremenu glazbu.

Koncertu su, među ostalima, prisustovali dubrovački biskup Mate Uzinić, zamjenik gradonačelnika Niko Šalja i zamjenik župana Frano Skokandić. Na samom početku večeri, topao i srdačan govor na hrvatskom jeziku publici je uputila austrijska veleposlanica Andrea Ikić – Böhm. „Prvi put sam prisustvovala Festi sv. Vlaha i oduševljena sam“, kazala je veleposlanica te najavila kako će duo izvesti klasične izvedbe, ali i djela austrijske suvremene glazbe. „Bit će to jedan jako zanimljiv glazbeni most između prošlosti i sadašnjosti“, opisala je Ikić – Böhm te naglasila kako je ovo slikovit prikaz prijateljstva između Austrije i Dubrovnika koje se osobito spaja u točki zvanoj umjetnost.

I zaista, austrijski dvojac je svojoj publici priuštio jedinstvene trenutke nadahnuća, spokoja i čiste umjetnosti. Duo nota bene postoji od 1996. godine, održao je više od 400 koncerata u više od 35 zemalja svijeta, izdao 6 albuma, a svojim glazbenim talentom večeras je počastio i Dubrovčane. Koncert je organiziran od strane Hrvatsko - austrijskog društva Dubrovnik, Austrijskog kulturnog foruma iz Zagreba i Dubrovačkih knjižnica.