FOTO Adin Hebib slikao ženski akt pred publikom

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Poznati akademski slikar Adin Hebib je pred publikom slikao ženski akt, u prostorijama Luže, 8.veljače, s početkom u 20 sati, a sve to u sklopu Dubrovnik karneval festa.

Bilo je to jedno neobično, ali i veoma zanimljivo iskustvo za sve posjetitelje koji su imali jedinstvenu priliku vidjeti majstora na djelu. Balerina, koja je pozirala slikaru, na licu je imala masku, prigodan detalj za karneval fest. Slikanje akta trajalo je pola sata, nakon čega je slika otišla na aukciju, a sav prihod bit će doniran u humanitarne svrhe.

"Bit je prenijeti atmosferu iz ateljea i dokazati da to nije vulgarno", rekao je Hebib za Dubrovački dnevnik. Na pitanje o težini nalaska djevojke za akt, šaljivo je odgovorio: "Meni nikad ništa nije teško naći."

Inače, Adin Hebib samostalni je slikar poznat po aktovima Severine koja mu je navodno pozirala u ateljeu tijekom snimanja filma "Duhovi Sarajeva". Pored slika, Hebib stvara i scenografiju za kazalište, postere, ilustracije za knjigei monografije, a njegova su djela izložena diljem svijeta. 

Ovaj bosanskohercegovački slikar rođen je 1955. godine. Slikanjem se počeo baviti vrlo rano te je zahvaljujući svojoj upornosti dospio u red vrsnih svjetskih umjetnika. Nikad ne poriče svoje uspone i padove, no kaže da ga je vjera uvijek držala. 

Karakteristično za Hebiba je da nikad ne koristi crnu boju. Njegova radost životom očituje se kroz žarke boje koje se ne boji koristiti u želji da izbjegne morbidnost.