Doznajemo što će biti s Dubrovačkim ljetnim igrama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DUBROVAČKE LJETNE IGRE
Situacija s koronavirusom odrazila se i na Dubrovačke ljetne igre

Obzirom na situaciju s koronavirusom zanimalo nas je što će ove godine biti s Dubrovačkim ljetnim igrama, pa smo zatražili od njih odgovore.

-Jasno je da se program 71. Igara, onakav kakav je najavljen na Kandeloru, neće moći izvesti no nadamo se da će se festival u nekoj formi ipak ovo ljeto održati i dio programa realizirati, naravno, ukoliko na vrijeme dođe do prestanka epidemioloških mjera. Ovaj smo tjedan otkazali šest glazbenih programa, a izvjesno je da će doći do dodatnog otkazivanja dijela najavljenih programa zbog smanjenja proračuna uslijed posljedica pandemije koronavirusa. Još uvijek nemamo službene odluke o smanjenjima, ali iluzorno bi bilo to ne očekivati, a to se ponajprije odnosi na financijska sredstava koje za festival osiguravaju Grad Dubrovnik i Županija Dubrovačko-neretvanska čiji proračuni velikim dijelom ovise o turizmu – kazali su iz Dubrovačkih ljetnih igara te dodaju da su upitnei potpore Hrvatske turističke zajednice te Turističke zajednice grada Dubrovnika, a svakako će doći do smanjenja planiranih iznosa prihoda od prodaje ulaznica, najmova i slično.

Moguće je, u slučaju da epidemija ne prestane, potpuno otkazivanje Igara.

-Vodstvo Dubrovačkih ljetnih igara intenzivno i predano, imajući u vidu odgovornost prema sedamdesetgodišnjoj tradiciji festivala, ali i javnosti te svojim financijerima, radi na rješenju u uvjerenju da do potpunog otkazivanja ipak neće doći te da će se festival, iako u smanjenom obliku, ipak održati – zaključuju iz Dubrovačkih ljetnih igara.

MM