'

'DSO je prateći orkestar Jeleni Rozgi i Ani Rucner'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Uz redovne izvještaje ustanova u kulturi, na kolegiju su se predstavili i Linđo, Dubrovački simfonijski orkestar, Dubrovačka kina te Kazalište Marina Držića. Linđo je najavio nalazak mjesta za ljetne izvedbe dok se Damir Milat u ime Orkestra pohvalio pratnjom Jelene Rozge i Ane Rucner.

Kolegij je vodila zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić koja je nakon uvodnog dijela riječ dala ravnateljici Linđa Dubravki Sarić. Uz izvješće o intenzivnim pripremama folklornog ansambla za nadolazeću sezonu, spomenula je i suradnju s Dubrovačkim kinima koja je urodila plodom što znači da će Linđo tijekom ljeta imati mjesto za izvedbe: ljetno kino Jadran.

„Edukacije zaposlenika su ono na čemu temeljimo dugoročni razvoj Linđa“, rekla je ravnateljica te spomenula posjete Zagrebu i Turopolju s ciljem popravljanja grešaka. Napomenula je i brojne radionice s raznovrsnim dobnim skupinama, pa tako i nedavno skup na koji su došli i mladi iz Austrije i Slovenije.

Sarić je najavila i turneju u Austriji na koju Linđo kreće 2. travnja: „Putujemo pod pokroviteljstvom veleposlanstva RH u Austriji i posjetit ćemo Beč uz još neka mjesta.“

Dubrovački simfonijski orkestar odnosno ravnatelj Damir Milat najavio je suradnju sa školama, a onda i koncert u četvrtak, 14. ožujka na kojemu će gostovati sarajevski Ansambl udaraljki. „Dođite i provedite jednu lijepu večer“, poziva Milat. Potom je spomenuo i djelovanje orkestra te pratnju Ane Rucner i Jelene Rozge što je kod prisutnih izazvalo smijeh.

Ravnateljica Kinematografa Dubrovnik Đive Galov s osmijehom je kratkim pregledom uvela javnost u trenutno stanje kina uključujući brojne suradnje i planove za budućnost. „Dugogodišnju suradnju s Dubrovačkim ljetnim igrama doveli smo do vrhunca tako da je postignut dogovor o 40 dana filmskog programa za vrijeme trajanja Festivala“, rekla je Galov.

Žarko Dragojević govorio je o Kazalištu Marina Držića spomenuvši kako se radi punom parom te najavivši premijeru predstave 'Oluja' koja će se održati 20. ožujka. „Radimo i na tome da djecu što više educiramo o teatru pa smo u veljači imali predstave za njihovu uzrast“, rekao je Dragojević.

Ivana Medo Bogdanović, v.d. ravnateljice Dubrovačkih ljetnih igara izjavila je kako se u izvanfestivalskom periodu zaposlenici Igara intenzivno pripremaju. „Radimo na pripremi sezone jer što više posla sad obavimo, sezona će biti bolja i uspješnija“, rekla je Medo Bogdanović te dodala da pripreme podrazumijevaju potragu što jeftinijih avionskih karata, smještaja, promotivnih materijala, namještaja za izvedbe, i tako dalje.

Iako je financijska kriza zahvatila cijeli svijet, v.d. ravnateljice naglasila je kako su od glavnih 'financijera' odnosno Grada i Ministarstva kulture stigle potvrde, kao i od glavnih sponzora. „Veseli me i suradnja na lokalnoj razini. Brojni hotelijeri i agencije nam doista izlaze u susret i sve to pomalo pomaže budžetu i sigurna sam da ćemo program koji smo najavili u cijelosti i realizirati“, zaključila je Ivana Medo Bogdanović.