DOM MARINA DRŽIĆA Predstavljeni rezultati višemjesečnog rada mladih dubrovačkih kreativaca (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Leona Rašica / Portaloko
Dom Marina Držića sinoć je bio središte renesansne umjetnosti i to u aranžmanu mladih dubrovačkih kreativaca.

Naime, glazbenim i dramskim izvedbama predstavljeni su rezultati i višemjesečnog rada učenika dubrovačkih osnovnih i srednjih škola, ali i djece vrtićke dobi koji su protekla tri mjeseca pod budnim okom i uhom svojih mentora Sanje Dražić, Paole Dražić Zekić i Hrvoja Sebastijana, pjevali i glumili upoznavajući život i običaje renesansnog Dubrovnika te lik i djelo Marina Držića.

'Plodovi rada s djecom su najveće zadovoljstvo za nas. Dom Marina Držića posebno se usmjerio na pedagošku djelatnost i kroz to doživljajno – iskustveno učenje da bi potaknuli ne samo kreativan rad mladih polaznika, već da bi ih naučili o onome što su nam ostavili naši stari u zalog, baštinu koju ne samo da moramo baštiniti, nego moramo napraviti veliku nadgradnju. Djeca ne samo da se okupljaju, nas je svake godine sve više', kazao je ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić.

Tema ovogodišnje dramske radionice bila je „Hrana u Držićevim djelima“ , a glazbene „Glazba u Držićevo doba i glazba iz Držićevih stihova“ i u njoj je sudjelovala stalna grupa od 39 djece koja redovito pohađa radionice u Domu Marina Držića.

Na kraju izvedbi svim su polaznicima dodijeljene diplome za sudjelovanje, rad i trud.

Leona Rašica / Portaloko