Do ljeta dva nosača zvuka

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Portal Oko
Dubrovačka studentska klapa Kaše nastavlja nizati svoje uspjehe. Nakon izuzetno uspješne 2012.godine kada su između ostalog proglašeni apsolutnim pobjednicima Omiškog festivala, momci nastavljaju u svom pobjedničkom stilu.

Tako su u petak navečer nastupili u dubrovačkom Pomorskom muzeju, u sklopu Noći muzeja, a iza njih je i nastup na tradicionalnoj Festi od klapa, u sklopu Feste 2013. Tom prigodom su se predstavili s autorskom pjesmom “Jedina dođi” te na taj način publiku počeli upoznavati s novim materijalom koji je u pripremi.

“Klapa Kaše ušla je u studio, a do ljeta planiramo snimiti čak dva nosača zvuka”, najavljuje umjetnički voditelj klape Vicko Dragojević. Radi se o dvanaest novih pjesama koje većinom potpisuje Dragojević, no na cd-u će se naći i pjesme koje potpisuju Krešimir Magdić i Matko Jelavić. “Nastavljamo svoj klapski put i trudimo se da nove kompozicije zvuče što više dubrovački”, kaže Dragojević te dodaje kako za sada snimaju dva do tri puta tjedno kod Šime Lukšića, člana župske klape Subrenum. Pred samo ljeto, klapa ponovno ulazi u studio, te će snimiti i drugi nosač zvuka s 14 narodnih pjesama dubrovačkog kraja.

“Bilo je prelijepo. Nastojali smo izvedbu što više prilagoditi samom ambijentu Pomorskog muzeja”, odgovara Dragojević na pitanje kako je protekao sinoćnji nastup u sklopu Noći muzeja. Također najavljuje kako će se prava promocija dogoditi sutra, 27. siječnja u 19 sati, ispred crkve sv.Vlaha gdje će im se pridružiti i poznati dubrovački glumac Edi Jertec, a sve to u sklopu Feste 2013.

Osim toga, Kaše su prije dva dana nastupile u prepunom Kazalištu Marina Držića, na Festi od klapa. “Bilo je jako lijepo. Festa od klapa uvijek dobro dođe jer smo nastupili s drugih trinaest klapa pa tako ujedno imali mogućnost da od starijih kolega dobijemo neki dobar savjet. Ipak smo mi daleko najmlađa klapa u Dubrovniku”, komentira Dragojević.