'

Besprijekorna gluma, ljubavne igre i orgazmi na sceni Teatra Bursa

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Željko Tutnjević
Najbolja predstava Kazališta Marina Držića po ocjeni publike za 2012. godinu „Ljubavnik“ večeras, 8. ožujka, s početkom u 20 sati, ponovno je oduševila Dubrovkinje i Dubrovčane koji su ispunili Teatar Bursa do posljednjeg mjesta.

Riječ je spoju drame i ironične komedije autora Harolda Pintera i redatelja Lawrencea Kiirua, a glavne uloge tumače izvrsni Frane Perišin i Glorija Šoletić. Predstava je obilježena besprijekornom glumom, nizom šaljivih scena i anegdota, kao i napetom radnjom i sasvim neočekivanim, domišljatim krajem.

„Iskrenost je temelj svakog braka“, smatraju poslovni čovjek i njegova žena pa, vodeći se tim motom, pokušavaju biti što iskreniji jedno prema drugome. No, je li to uvijek najbolji put i kamo će ih to odvesti? Radnja se bazira na njihovom zajedničkom nastojanju da obogate svoj intimni život raznim igricama, pa iz tog razloga uvode ulogu ljubavnika. Hoće li to poljuljati njihov ustaljeni bračni život ili se radi tek o jednoj sasvim nedužnoj igri vrijedi provjeriti u samom kazalištu.

Pozornost publike jednosatna izvedba je zadržala domišljatim anegdotama, dramatičnom glumom, ali i kontroverznim scenama orgazma i strastvenih seksualnih igrica. Kraj predstave dočekan je gromoglasnim pljeskom, a svi zainteresirani moći će ju pogledati i sutra, 9. ožujka, u isto vrijeme, na istom mjestu.