Za dva tjedna svi učenici bi se mogli vratiti u školske klupe. U DNŽ koronu ima samo šest učenika

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL
Drugo polugodište počinje u ponedjeljak povratkom u klupe najmlađih učenika, onih od prvog do četvrtog razreda, u cijeloj zemlji te maturanata, dok svi ostali razredi osnovnih i srednjih škola do daljnjega ostaju u online nastavi (model C).

Iznimaka ima jedino u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji, čiji su lokalni stožeri već prije odlučili do kraja siječnja zadržati u online nastavi i učenike četvrtih razreda srednjih škola.

Glavno pitanje ostaje kada će se ostali učenici moći vratiti u škole, odnosno kada će se za njih moći organizirati nastava licem u lice prema modelu A.

– Nadamo se što prije, kroz tjedan ili dva, ovisno o epidemiološkoj situaciji. Već nakon tjedan dana od početka nastave osnivači i lokalni stožeri, ako procijene da je ta situacija na njihovu području povoljna, mogu zatražiti povratak svih učenika u klupe – odgovaraju na upit Slobodne Dalmacije iz Ministarstva ministra Radovana Fuchsa.

Iako s iznimno niskim brojkama, u "crvenom", to jest iznad prosjeka u odnosu na ostale županije, protekli je tjedan bilo samo šest županija: Primorsko-goranska s ukupno 35 učenika osnovnih i srednjih škola pozitivnih na koronavirus, ili njih 0,12 posto, Splitsko-dalmatinska s ukupno 58 pozitivnih učenika (0,11 posto), te Međimurska, Varaždinska, Karlovačka i Zagrebačka. U "zelenom", dakle ispod prosjeka u odnosu na ostale županije, ukupno je 13 županija, među njima i Šibensko-kninska sa svega dva pozitivna učenika (0,02 posto), Zadarska s četiri (također 0,02 posto od ukupnog broja) te Dubrovačko-neretvanska sa šest pozitivnih đaka (0,04 posto).

Popularni Članci