'

VJEŽBANJE POD ZVIJEZDAMA Taraca Revelina postala kulisa za sport i ples velikih i malih (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Grad Dubrovnik ove je godine, u jubilarnom desetom izdanju Europskog tjedna sporta, domaćin nesvakidašnjem #BeActive Nightu, koji se održao danas na taraci tvrđave Revelin. Prilika je to za besplatno, trosatno sportsko druženje uz vodeće trenere i sportske klubove. 

U zanimljivom vježbanju pod zvijezdama, svaki od trenera i klubova imao je svoj zadatak, a publika je imala priliku sudjelovati u njihovim sportskim izazovima.

U ime Grada Dubrovnika, okupljene je uvono pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica koji je istaknuo važnost sporta i kretenja, posebice u mlađim generacijama. ''Ako ova akcija barem nekoga motivira na bavljenje sportom, onda je onda u potpunosti uspjela'', rekao je Potrebica. 

Program je otvoren zagrijavanjem uz Aktivnu Hrvatsku i trenera Patrika Kramarića, nakon čega su nastupili Plesni studio Step 'n Jazz, Sportsko-rekreativna Udruga Pokret, Ženski odbojkaški klub 'Dubrovnik', Plesni studio Lazareti, Košarkaški klub Dubrovnik, Judo klub Dubrovnik, Zumba Fortuna Dubrovnik, Karate klub Kakato, trening s kineziologom Denisom Dilberovićem te zatvaranje programa uz ples s Folklornim ansamblom Linđo. 

Europski tjedan sporta (ETS) inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti pokrenut 2015. godine diljem Europe kao odgovor na sve veću tjelesnu neaktivnost europskih građana. Ministarstvo turizma i sporta kao nacionalno koordinacijsko tijelo pod sloganom #BeActive redovito potiče javnost da budu aktivni tijekom cijele godine, a ne samo tijekom tog tjedna. Europski tjedan sporta osmišljen je kako bi ljude diljem Europe i svijeta motivirao i pružao im više mogućnosti za tjelesnu aktivnost s ciljem podizanja svijesti o važnosti aktivnog način života kod svakog građana.

Popularni Članci