OVO ZASLUŽUJE DIVLJENJE! Amerikanac došao na odmor u Dubrovnik, provodi ga tako što oslikava bolnicu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: HRT
Amerikanac Johnathan Roberts živi i radi u Zagrebu, a godišnji odmor u Dubrovniku provodi oslikavajući odjele Opće bolnice Dubrovnik.

Bojom unosi vedrinu u Polikliniku za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih u Općoj bolnici Dubrovnik.

- Sve motive koje sam dosad naslikao su predložili djelatnici bolnice, jer oni s tim moraju živjeti pa bolje da kažu što žele gledati svaki dan, rekao je za HRT

Počeo je 2014. U suradnji s vlasnikom dubrovačkog restorana oslikao je odjel za Palijativnu skrb. Od tada se redovito vraća. Dio svojeg godišnjeg odmora u Dubrovniku provodi slikajući.

- Primijetio sam da zaposleni na Palijativi, puni milosrđa, ulažu velik trud. Bio sam impresioniran. Odlučio sam učiniti nešto lijepo za njih jer sam vidio kako teško rade za druge. Pa sam donirao po jednu sliku za svaku sobu na odjelu, dodaje.

I tako iz godine u godinu - oplemenjuje prostor i unosi pozitivnu energiju za pacijente, ali i medicinsko osoblje. U dubrovačkoj bolnici svi su se naviknuli na Amerikanca koji slika.

- Ovi su prostori novi, ali kada ljudi koji su u potrebi dolaze zbog bolesti bilo roditelji bilo mali pacijenti svi se neugodno osjećaju  i sigurno sve što može oplemeniti prostor uključujući radove crteži su dobrodošli, rekao je voditelj Poliklinike za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Davor Grilec.

Inače Jonathan Roberts u Hrvatsku se iz SAD-a preselio prije 15 godina zbog ljubavi. Oženio se i živi u Zagrebu.

Popularni Članci