Uhićeni vlasnik i kapetan broda na kojem su se otrovali Talijani

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivo Cagalj/PIXSELL
Splitsko-dalmatinska policija izvijestila je danas poslijepodne kako je dovršeno kriminalističko istraživanje o smrti talijanskog menadžera i trovanju još pet osoba s broda kod Hvara.

Kako su priopćili, uhićeni su vlasnik broda i kapetan.

U nastavku Index prenosi policijsko priopćenje:

"Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje jučerašnjeg događaja kada je u hvarsku luku uplovio motorni brod na kojem je pronađen mrtav muškarac, a pet osoba je zbog teškog zdravstvenog stanja hitno prevezeno u Split i hospitalizirani su ( tri punoljetne osobe- rođeni 1955, 1963 i 1975, te dvoje djece-rođeni 2008. i 2014. svi državljani Republike Italije). Nakon ukazane liječničke pomoći u KBC Split utvrđeno je da su djeca životno ugrožena.

Jučer, nakon zaprimljene informacije poduzete su mjere i radnje prvog zahvata, na mjesto događaja izašao je zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu koji je rukovodio očevidom. Također, tijelo 57-godišnjeg stranog državljanina Republike Italije je prevezeno na Odjel patologije radi obavljanja naložene obdukcije.

Danas tijekom dana nastavljen je očevid kojim je rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu uz asistenciju službenika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, službenika Službe za očevide i kriminalističku tehniku ove PU i službenika PP Hvar.

Popularni Članci