U samo pola godine čak dva puta mijenjana Uprava

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: ilustracija
Po drugi put u pola godine Vlada mijenja upravu Hrvatske lutrije, što pokazuje da su očito nezadovoljni stanjem u tom javnom poduzeću.

Krajem listopada prošle godine Banski dvori su smijenili predsjednicu uprave Sandru Šteković i i na njezino mjesto postavili su SDP-ovca Danijela Ferića , dotadašnjeg pročelnika za financije Grada Pule. Šteković je tada s čelne pozicije u Lutriji smjenjena samo tri mjeseca nakon imenovanja, ali je ostala članica uprave. Sada Vlada i nju i drugog člana uprave Marka Lackovića u potpunosti miče iz uprave Lutrije, a u priopćenju se kao razlog navodi njihov osobni zahtjev za smjenom.

Međutim, postoji i druga strana priče, a ona kaže da je Vlada i dalje nezadovoljna rezultatima koje postiže Lutrija i zato ponovno pokuša prodrmati upravu, a zasad je smjena mimoišla predsjednika uprave.

"Stanje u Lutriji je loše, s obzirom na potencijal neuspješni su, i mi smo nezadovoljni. Od njih se očekuje da zarađuju novac i prosljeđuju ga za socijalne, sportske ili kulturne projekte, a oni to ne čine u dovoljnoj mjeri. Nisu reorganizirali tvrtku sporo se mijenjaju", objasnio je za Novi list izvor blizak Vladi.

Lutrija nije usamljeni primjer, već ranije smijenjena je cijela uprava HAC-a i Plinacroa, isto se očekuje i u HEP-u, što znači da je u 16 mjeseci Vlada u svakom petom, od 20 javnih poduzeća promijenila direktore. Uz to ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić na početku je svoga mandata mijenjao čelnog čovjeka u tvrtki HŽ Putnički prijevoz.

Izvori iz Vlade ističu da promjena uprave u 20 posto javnih poduzeća u manje od godinu i pol dana nije ugodna činjenica i ne može ići Vladi u prilog, ali poručuju da je to i dokaz da su spremni priznati i ispravljati greške, koje se ne mogu u potpunosti izbjeći.

Popularni Članci