TJEDAN U RETROVIZORU Modernizirat će se naplata u autobusima, planira se veliko parkiralište na Pobrežju

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovnik bi uskoro mogao doživjeti promjene po pitanju vožnje građana u autobusima. Radi na poboljšanju po tom pitanju Grad Dubrovnik već duže vremena, a na temu naplate u autobusima ovog tjedna je održan i sastanak. Između ostalog, što se tiče vijesti iz gradske uprave, kažimo i kako od noviteta svakako treba za pozdraviti i zamjenu drugog crnog agregata u u kanalizacijskoj crpnoj stanici Pile te najavu gradnje parkinga na Pobrežju.

Predstavljen prijedlog modernizacije sustava naplate u autobusima Libertasa

Što se tiče novosti koje Dubrovčane čekau u autobusima, dakle dubrovačkom gradonačelniku Matu Frankoviću i suradnicima te predstavnicima društva Libertas predstavljen je prijedlog novog rješenja nadogradnje postojećeg sustava naplate u autobusima , a koje, između ostalog, podržava i kartično plaćanje.

Riječ je o sastavnom dijelu projekta modernizacije naplatnog sustava Libertasa s ciljem ubrzavanja protoka putnika pri ulasku u autobus. U sklopu novog sustava, postojeće magnetske kartice koje se koriste na gradskim linijama zamijenit će se beskontaktnim Ultralight chip karticama. Također, putnici će vožnju moći plaćati svojim bankovnim karticama.

Ulaganjima u crpnu stanicu Pile do veće stabilnosti sustava odvodnje povijesne jezgre

Vodovod Dubrovnik i u 2020. godini nastavlja s aktivnostima na poboljšanju vodoopskrbnog sustava i sustava odvodnje otpadnih voda na području Grada Dubrovnika s naglaskom na povijesnu jezgru. Tako su djelatnici Vodovoda u utorak zamijenili i drugi crpni agregat u kanalizacijskoj crpnoj stanici Pile.

Sredinom 2018. godine zamijenjena je prva pumpa u toj crpnoj stanici novim tipom pumpe kako bi se probalo svesti probleme s preopterećenjima uzrokovanim velikim količinama masnoća, pijeska i ostalog materijala poput maramica na najmanju moguću mjeru. Uređaj se pokazao dobrim te je sada zamijenjena i druga pumpa.

Na Pobrežju Park 'n' Ride parkiralište za 600 vozila

Završeni su postupci javne nabave za izradu geodetskog snimka i parcelacijskog elaborata te za izradu projektne dokumentacije budućeg Park 'n' Ride sustava koji će se razvijati na području Pobrežja.

Park 'n' Ride sustav uključuje uređenje javnog parkirališta za osobna i taksi vozila te autobuse na kat. čest. 23/1 k.o. Petrovo Selo s prometnim priključkom na bivšu županijsku cestu Ž6235 i javnim prijevozom do užeg središta grada.

Sustav se naslanja na u prosincu započete radove na izgradnji ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja, odnosno do ceste za Osojnik, a intencija gradske uprave jest razvojem ovog projekta značajno smanjiti pritisak osobnih automobila posjetitelja i turističkih autobusa te dovesti do rasterećenja cestovne mreže užeg gradskog područja, posebno kontaktne zone povijesne jezgre.

Počela rekonstrukcija javne rasvjete dijela Orašca

Recimo i da su počeli radovi rekonstrukcije javne rasvjete predjela Poljice u Orašcu, za koje su u proračunu nadležnog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu osigurana sredstva u iznosu 120.000 kuna s PDV-om.

Predviđenim radovima planira se postavljanje 10 novih stupnih mjesta s LED svjetiljkama, povezivanje dijela postojeće rasvjete na novu podzemnu mrežu te, nakon završetka rekonstrukcije, i demontaža sadašnje zračne mreže s drvenim stupovima.

Popularni Članci