test

ŠTO JE CAPAK HTIO REĆI? Šprajc ga je pokušao objasniti pa ispalio: 'Ovim tempom to će se dogoditi za četiri godine!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: RTL, screenshot
Uredniku i voditelju RTL Direkta Zoranu Šprajcu, po svemu sudeći, nije baš najbolje sjela Capakova izjava o cijepljenju i nošenju maski pa je pokušao objasniti što je zapravo ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo htio reći. 

“Znanost ne zna odgovor na pitanje je li osoba koja je imuna može biti kratkotrajni nositelj virusa i prenijeti taj virusa na nekoga drugoga. U to ne možemo biti sigurni i zato preporučujemo svima, bez obzira bili cijepljeni ili preboljeli COVID, da se drže epidemioloških mjera. Međutim kad nam brojke značajno padnu zbog toga što smo se cijepili, onda ćemo moći lagano popuštati te mjere”, rekao je Capak u RTL-u Danas, a Šprajc je pokušao objasniti što je htio reći. 

"Daklem ovo što je rekao Capak mnogi su na našem Facebooku shvatili kao da znanost uopće ne zna je li cijepljenje učinkovito, jer ako si zarazan i nakon što si se cijepio onda je cijepljenje logično neučinkovito. A ako ipak jest učinkovito mjere ćemo popustiti tek kad epidemija popusti zbog cijepljenja, a epidemija zbog cijepljenja može popustiti tek kada se procijepi najmanje 70 posto građana. A ovim ritmom cijepljenja od 50 tisuća građana mjesečno to će se dogoditi za otprilike četiri godine. 

Zato je ovakve izjave najbolje uopće ne shvaćati, a drugu Capaku ne pakovati,’ kazao je Šprajc.

Popularni Članci