SIGURNOST PUTNIKA NA PRVOM MJESTU Božo Miletić u ime HOK-a predlaže niže cijene goriva i trošarina za taksiste

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
U Ministarstvu prometa jučer je održan prvi sastanak radne podskupine za autotaksi prijevoz i druge oblike prijevoza osobnim automobilima u cestovnom prometu u okviru radne skupine za izradu Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Božo Miletić, predstavnik Hrvatske obrtničke komore, za Dubrovački dnevnik je komentirao prijedloge o kojima je bilo govora na prvom sastanku.

'Naš prijedlog je da se napravi Zakon koji će omogućiti sigurnost putnicima, tako da se autotaksi djelatnost napravi dostupnija korisnicima usluga. Zalagat ćemo se za to da vozila kojima se obavlja autotaksi djelatnost budu što mlađa. Tražit ćemo da u Zakonu stoje ograničenja u odnosu na godine i pređene kilometre, a sve to u nadi i želji da se s dogovorimo s državom da nam se sufinancira. I to tako da ostvarimo pravo na subvencije kroz povoljniju cijenu goriva, ili manje trošarine prilikom kupnje vozila', objašnjava predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božo Miletić.

Također naglašava da će se zalagati za to da učine autotaksi djelatnost dostupnijom svim korisnicima i građanima Dubrovnika, ali da je ovo samo misao vodilja, te najavljuje još prijedloga koje će predstaviti na idućem sastanku kroz 15-tak dana.

Popularni Članci