ROĐEN U DUBROVNIKU Misterij nestalog Michaela Wolfa: Pravo ime mu je Hrvoje, izumom je svojedobno fascinirao javnost

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dusko Jaramaz/PIXSELL, nestali.hr
U tijeku je velika potraga za 27-godišnjakom koji je zadnji put viđen u Bibinjama na plastičnom brodu u nedjelju navečer, 5.srpnja, oko 22,30 sati, od obale udaljen tek stotinjak metara. Zamijećeno je da mladić vesla.

Njegov je nestanak tada prijavljen, no već nakon pola sata pronađen je prazan plastičan brod, s osobnim dokumentima nestaloga, ispred lučice Lipauska u mjestu Bibinje, piše Zadarski.hr.

- Odmah po dojavi nestanka, u 23,05 sati, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru - MRCC Rijeka, pokrenula je koordiniranu akciju traganja za nestalim M.W. (1993.), državljaninom Republike Hrvatske - priopćeno je iz Ministarstva mora, a koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim pokrenuta je u suradnji s Lučkom kapetanijom Zadar te službenicima Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar (PPAP). U traganju sudjeluju i pripadnici HGSS-a, ono je nastavljeno u ponedjeljak ujutro u šest sati, a u akciju je uključen i zrakoplov tipa 'Pilatus' iz sastava Obalne straže. Zračno traganje nastavljeno je i uz pomoć helikoptera, no u ponedjeljak, djelomično i zbog loših vremenskih prilika, potraga unatoč naporima nije dala rezultata.

- Akcija je nastavljena u utorak – potvrđeno je iz zadarske policije.

Policija je objavila fotografiju i identitet nestaloga, radi se o Michaelu Wolfu, rođenom 1993.godine. On je rođen u Dubrovniku, no adresa prebivališta mu je u Zadru, gdje je živio i bavio se fotografijom. Michael Wolf napravio je i web stranicu na kojoj su ponuđene njegove umjetničke fotografije, a pokrenuo je i Facebook stranicu „360 VR ART GALLERY APP“, svojevrsnu virtualnu umjetničku galeriju.

Što se dogodilo u nedjelju navečer u plastičnom brodu, nije poznato. Intenzivno se traga za mladićem čiji su dokumenti pronađeni u praznoj brodici…

Doznajemo, međutim, da je pravo ime nestalog 27-godišnjaka Hrvoje Vrbanić i da je iz Raštevića pokraj Zadra. U Dubrovniku je samo rođen, a u Rašteviću je živio s obitelji, vrlo skromno.

Javnost možda pamti maturanta Strukovne škole Vice Vlatkovića u Zadru, koja prepoznaje i stvara talente, a jedan od njih bio je i Hrvoje Vrbanić. U medijima se pojavio kao maturant koji je stvorio solarni bicikl.

- Kako ga ne bih znao, bio je iznadprosječno inteligentan, imao je sjajne ideje. Nakon što je maturirao, mislim da je to bio 2012.godine, više ga nisam vidio – kazao je ravnatelj Tihomir Tomčić, neugodno iznenađen viješću da je Vrbanić nestao.

Vrbanić je sa kolegom u školi izradio prvi solarni bicikl. Tako je dospio u medije. Bio je iznimno inventivan, pun potencijala, a pohađao je smjer tehničara za računalstvo.

Živio je u Rašteviću s obitelji, no kasnije je promijenio i ime i mjesto prebivališta, te se s imenom Michael Wolf prijavio u Zadru, na predjelu Ploča.

Nakon mature jedno je vrijeme proveo i u Irskoj, a po svim dostupnim podacima evidentno je da mu je fotografija postala velika zanimacija.

Potraga za nestalim mladićem se nastavlja, piše Zadarski.hr.

Popularni Članci