Povlače se dva prehrambena proizvoda: Jedan ima previše bakterija, a drugi pesticida

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ilustracija
Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) izvijestila je da se povlači proizvod “Šunka Superior rezana – Delikatesse Gurman Premium, superior ham, 500g” zbog utvrđene povišene količine bakterije listerije u proizvodu.

“Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda Šunka Superior rezana – Delikatesse Gurman Premium, superior ham, 500g, (kuhana šunka, polutrajni proizvod od komada mesa), LOT A20102802, najbolje upotrijebiti do 26.11.2020.”, navodi se, među ostalim, na stranicama HAPIH-a.

Proizvod također nije u skladu s europskom Uredbom o mikrobiološkim kriterijima za hranu. Na tržište ga stavlja tvrtka Stanić d.o.o. iz Zagreba.

Također, HAPIH je izvijestio da se povlači i proizvod “BIOLA oljuštene sjemenke sezama” zbog povećane količine etilen oksida.

“Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda BIOLA Oljuštene sjemenke sezama sljedećih LOT brojeva OPI/CN131/20/129/OHS i OPI/CN131/20/129/OHSS-1, zbog utvrđene povećane količine etilen oksida”, navodi se, među ostalim, na stranicama HAPIH-a.

Proizvod na tržište stavlja subjekt u poslovanju s hranom BIO PLANET d.o.o. za trgovinu i usluge na adresi Antuna Mihanovića 38A, Split kroz svoje prodavaonice u trgovačkim centrima Mall of Split i Joker. Proizvod nije u skladu s europskom Uredbom o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla.

Proizvođač je Organic Products India, dok je dobavljač Dutch Organic International Trade iz Nizozemske.

Popularni Članci