POVEZIVANJE ZELENE I PLAVE HRVATSKE Župani Dobroslavić i Galić žele stalnu avioliniju za Osijek

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DNŽ
Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalo te drugim suradnicima održao je u ponedjeljak radni sastanak u Dubrovniku s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem sa suradnicima.

Sastanku su nazočili i Ivo Klaić, pročelnik UO za gospodarstvo i more, Melanija Milić, ravnateljica RRA DUNEA, pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Nikolina Karaljević, Sandra Pinjuh, pročelnica Ureda županaVSŽ, Ilija Cota, ravnatelj RRA VSŽ, Zdenko Podolar ispred tvrtke Agroklaster iz VSŽ te Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ VSŽ.

Na sastanku na temu Nastavak suradnje Dubrovačko-neretvanske i Vukovarsko-srijemske županije, povezivanje „Zelene i Plave Hrvatske“ dogovoren je smjer daljnjih aktivnosti u povezivanju ove dvije županije.

”Želja nam je povezati poljoprivredu i turizam. Neki proizvodi kao što su jaja iz Slavonije se ovdje već koriste. Dogovorili smo se da ćemo raditi u dva smjera. Idemo s inicijativnom da se uspostavi svakodnevna cjelogodišnja avio linija iz Dubrovnika za Osijek. Od takve veze bi najviše koristi imali poduzetnici, ali i našim građanima i gostima bi omogućili da vide istočnu Slavoniju. Također smo se dogovorili kako ćemo kod nas osigurati jedan prostor za distribucijski centar za proizvode s istoka Hrvatske”, rekao je župan Dobroslavić.

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić napomenuo je kako je prijevoz proizvoda jedno od glavnih pitanja na kojem će se zajednički raditi.

”Do izgradnje koridora VC koji maksimalno zagovaramo moramo nekako riješiti prijevoz koji utječe na cijenu robe. Nadamo se to napraviti zračnom linijom”, rekao je župan Galić te dodao kako je izrazito zadovoljan dosadašnjom suradnjom s Dubrovačko-neretvanskom županijom.

Inače, tijekom jutra su župani Dobroslavić i Galić  podijelili u Gospinom polju u Dubrovniku pet tona jabuka udrugama i ustanovama s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Ova gesta prijateljstva stigla je kao odgovor na deset tona mandarina koje DNŽ već deset godina zaredom donira Vukovarsko-srijemskoj županiji kao božićni poklon.

Popularni Članci