test

Poslušajte Petrinja Band Aid s pjesmom 'Glavu gore!' za petrinjsko bolje sutra (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: YouTube
Petrinja Band Aid, skupina glazbenika i umjetnika, a prije svega Petrinjaca i Petrinjki koji su se okupili nakon katastrofalnog potresa 29. prosinca snimili su pjesmu kojom sugrađanima žele širiti vjeru u petrinjsko bolje sutra.

U izradi pjesme sudjelovali su Bojan Šeperac, Saša Pavlović, Zoran Peškir i  Ivan Radošević koji su složili aranžman.

“Situacija u Petrinji, dva mjeseca nakon potresa je lošija nego li se prezentira u medijima. Ljudi su se ili odselili s obiteljima i jednostavno klonu duhom i gube vjeru u sustav općenito, što državni, što lokalni,” izjavio je za Hinu Petrinjac Ivan Radošević, član Petrinja Band Aid-a.

“Međutim, svatko kome smo prezentirali ideju o pjesmi dočekao je s oduševljenjem i samo pitao: "Kada krećemo?", govori s veseljem Radošević. Reakcije su, kako kaže, nevjerojatne u najboljem smislu.

Petrinjske uske staze, opjevane nekoliko puta u petrinjskoj povijesti, danas predstavljaju neuništiv duh građana Petrinje, a o tome pričaju i stoljetne lipe na petrinjskim šetnicama, dodaje Bojan Šeperac.

Rad Petrinja Band Aid-a ima i humanitarnu notu tako da su se odrekli naknade za autorska prava te su sredstva odlučili donirati Maloj kući Petrinja - središnjem mjestu okupljanja djece s teškoćama u razvoju. 

Svim Petrinjcima i Petrinjkama poručuju “Glavu gore!” jer kako i u pjesmi kažu: “Dok Petrinjčica teče i na ušću Kupu ljubi, dok sunce u ljeto najljepša jutra budi, do tad će živjet grad i rast će novi klinci i baš kao do sad, zvat će se Petrinjci!”.

Popularni Članci