Policija pritvorila Dubrovčanina koji je autobusom dubrovačkog poduzetnika prevozio migrante

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: autobusi.org
Dubrovčanin J.G. uhićen je dok je prevozio migrante koji su ilegalno ušli u državu, a policija ga je u tom procesu zatekla na području Korenice.

Kako doznaje Dubrovački dnevnik J.G. je u podnajam uzeo autobus od jednog dubrovačkog poduzetnika koji je prethodno unajmio vozilo od jedne dubrovačke agencije. Autobus je trebao biti vraćen u grad u petak, no mladića je policija presrela u Ličko-senjskoj županiji u četvrtak. 

Informaciju o uhićenju su nam potvrdili iz Ministarstva unutarnjih poslova 

"Službenici Postaje granične policije Korenica u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije dovršili kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje kretanje i boravka u RH, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma“ iz čl. 326. st. 1 i st. 2. Kaznenog zakona", naveli su iz Ministarstva pojasnivši kako su policijski službenici u četvrtak zaustavili vozilo kojim je upravljao Dubrovčanin.

Službenici su tako u vozilu zatekli veći broj stranih državljana Afganistana, Pakistana, Bangladeša, Maroka i Sirije za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu.

Osumnjičeni J.G. je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu. Navodno je s njim u vozilu bila ženska osoba, na suvozačevom mjestu, koja je također privedena i osumnjičena za počinjenje kaznenog djela. 

J.G. je od ranije poznat dubrovačkoj policiji jer je kršio zakon. Prije desetak godina je otuđio gumenjak u Orsanu i pokušao ga prodati u Crnoj Gori.

Popularni Članci