'

Počinje rušenje bespravnih objekata, ali i gradnja POS-ovih stanova

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: RTL
Bageri se zagrijavaju, idući tjedan počinje rušenje bespravno sagrađenih objekata. Kreće se s obale prema kopnu, najavila je HNS-ova ministrica graditeljstva Anka Mrak Tariraš. Ona je danas na Cvjetnom trgu podržala akciju Mladih HNS-a koja se odnosi na izgradnju stanova POS-a.

U utorak počinje rušenje bespravno sagrađenih objekata, potvrdila je ministrica Anka Mrak Taritaš. Bageri prvo stižu u Zadar, a potom kreću za Zagreb, gdje prema riječima resorne ministrice ima dosta bespravne gradnje. Prvo će se uklanjati zgrade koje nisu namijenjene za stalno stanovanje ili u kojima se povremeno živi, a tek će se na kraju rušiti objekti u kojima se stalno boravi.

"Evo, ja to stalno govorim, mene svi novinari pitaju oko rušenja. Ja sam studirala arhitekturu, kako bih gradila, a ne rušila, ali se često dovedete u situaciju kada ne možete drugačije reagirati", poručila je ministrica graditeljstva.

Dobra vijest je da država nakon četiri godine ponovno kreće s POS-ovim stanovima. Javni poziv za njihovu kupnju traje do 15. travnja, podsjetila je ministrica Taritaš. Prema tom modelu izgradit će se 300-tinjak stanova u zagrebačkoj Klari. Stanovi bi trebali biti gotovi do 2015. godine, a ukupna vrijednost te investicije iznosi oko 150 milijuna kuna.

Stanovi će se prodavati po cijeni od 1100 eura po kvadratu. Prednost bi trebali imati građani koji prvi puta kupuju nekretninu, oni koji žive u neodgovarajućim uvjetima i obitelji s više djece. Sve o poticajnoj stanogradnji možete saznati na web stranicama Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Media servis

Popularni Članci