Plenković sad vraća Milanoviću: Da sam sklon uvredama, rekao bih da je predsjednik 54-godišnji šmrkavac

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Premijer Andrej Plenković nije ostao dužan na prozivke i uvrede koje mu je danas uputio predsjednik RH Zoran Milanović. 

Plenković nije želio pojasniti što je mislio kad je rekao da je Milanović 2016. širio mržnju, jer kaže da on to zna jako dobro, ali je kritizirao dosadašnji mandat predsjednika, piše tportal

"Zna on to jako dobro, ali ja ću ponoviti nešto drugo što mi se čini važnije. Imamo predsjednika koji je na dužnosti devet mjeseci i umjesto da igra ulogu koja mu je namijenjena Ustavom, imamo predsjednika koji pokazuje nekoliko destabilizirajućih smjernica svojeg rada, a to su nepoštovanje prema himni, Danu državnosti, konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora, glavni je propitkivač o zakonitosti i ustavnosti rada Stožera i stalno minimizira njegovu ulogu... On je rekao da je korona nešto poput karijesa, a mi imamo u zadnja dva dana više od 1000 zaraženih dnevno i ukupno i 355 preminulih, onda je to podrivanje borbe protiv covid-19", rekao je Plenković nakon sastanka Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak".

"Mogu ja sad, kao i on, krenuti s uvredama. Da sam kao on, rekao bih da je on 54-godišnji šmrkavac. Ali ja to neću reći. Ali to je razina na kojoj on komunicira", rekao je Plenković, a u odgovorima medijima, među ostalim, ustvrdio je i kako Milanović nije ništa napravio na ulasku Hrvatske u EU, te da se čak i izuzeo iz Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU.

Popularni Članci