OPET KIŠA Početak idućeg tjedna obilježit će pljuskovi, ali ima i jedna dobra vijest

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Današnji dan obilježit će kiša, a noć na ponedjeljak još i veća, kao i u srijedu. U svemu tome ima i dobra vijest - temperature neće dalje padati.

I u nedjelju očekujemo jaku kišu i izraženije grmljavinsko nevrijeme, vrlo slično onom koje je s petka na subotu pogodilo i sjeverni i južni dio Jadrana. Najjača kiša padat će u nedjelju krajem dana i u noći na ponedjeljak, a velika količina oborine ovaj puta dolazi u kombinaciji s jakim jugom. Najmanje kiše padat će u Dalmaciji i na istoku zemlje gdje će u nedjelju biti najviše sunca, piše Dnevnik.hr.

Nakon prolaska ciklone, pred vratima nam je još jedna. U nedjelju u podne nalazit će se još na sjeveru Italije, a preko nas prolazi navečer i u noći na ponedjeljak.

Ujutro će biti magle i niskih oblaka pa će jutro u kopnenim krajevima biti tmurno, ali uglavnom suho. Pljuskova i kiše bit će više u zapadnim krajevima dok će na jugu prevladavati sunčano, ali dosta vjetrovito. Zapuhat će jugo koje će tijekom dana sve više jačati.

Poslijepodne nas u središnjoj Hrvatskoj čeka malo kiše, malo sunčanih razdoblja s tim da će i ovdje više kiše padati krajem dana i navečer uz prolazak fronte. Puhat će uglavnom slab sjeveroistočni vjetar, a temepratura od 19 do 21 na zapadu, a istočnije malo toplije - i do 23 stupnja.

Za istočni dio Hrvatske bolji dio vikenda - bit će rijetko pljuskova i kiše, ali i sunčanih razdoblja. Najviša temepratura od 21 do 25 na krajnjem istoku Slavonije.

U Istri i gorskom kotaru kiše i grmljavinskih pljuskova neće manjkati, a malo više sunčanog vremena bit će južnije, na otocima i u Lici. Jugo će poslijepodne pojačati sa umjerenog na jako, a krajem dana i u noći očekuju se i velike količine kiše koje bi mogle uzrokovati poplavu.

Na južnom dijelu Dalmacije u nedjelju neće biti tako velikih problema - bit će promjenjivo i nestabilno, ali uz sunčana razdoblja i manje grmljavine nego u subotu. I ovdje će zapuhati jako jugo.

Iako vrijeme - barem na sjevernom dijelu sutra neće biti baš za kupanje, more je još uvijek toplo - većinom oko 25 stupnjeva.

Uz kišu i oblake dočekat ćemo i novi radni tjedan, ali poslijepodne će se razvedriti pa će na kopnu biti i sunca. U utorak zato česta jutarnja magla i niski oblaci, zatim sunčano, no ne zadugo - u srijedu opet novi pljuskovi. Neće biti značajnog zahladnjenja - temeprature ostaju ugodnih 22 do 24.

Na Jadranu ponedjeljak počinje kišovito, ali poslijepodne smirivanje vremena i razvedravanje - doduše samo na kratko. U srijedu opet novi pljuskovi, ali uz daleko manje kiše nego sutra.

Novi grmljavinski pljuskovi stižu nam u nedjelju, a osobito obilna kiša i jače grmljavinsko nevrijeme očekuju se krajem dana na sjevernom Jadranu i u gorju.

Popularni Članci