NAKON OBILASKA BANOVINE Naša glazbena diva poslala snažnu poruku: Institucije, probudite se

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
Poslije snažnog potresa koji je krajem 2020. godine pogodio Banovinu pjevačica Tereza Kesovija je obišla Petrinju i okolno područje te s prijateljicom pomogla stanovnicima koji su ostali bez svojih domova.

- Kuća je jedno, dom je drugo. Oni su izgubili domove. Kuću je lako sagraditi. Imam iskustvo u Domovinskom ratu… Prijateljica i ja skupile smo gumene čizme, stvari za djecu, deset kila pohanih bataka... - ispričala je pjevačica nakon posjeta Banovini gdje je posjetila jedno hrvatsko, srpsko i jedno romsko selo te je priznala da nije mogla zaustaviti suze slušajući priče ljudi koji su ostali bez svog doma.

Iako će uskoro biti dvije godine od razornog potresa kuće i dalje nisu obnovljene, a veliki dio stanovnika još uvijek je smješten u kontejnerskom naselju u Petrinji i čeka ih još jedna zima u neadekvatnom smještaju, a Tereza Kesovija nedavno je opet posjetila ovaj kraj u kojem je stekla brojne nove prijatelje.

- Na kraju dana mogu reći da sam umorna ali neizmjerno sretna. Obići prijatelje koje sam stekla u njima teškim vremenima i zagrliti ponovno Branku Bakšić Mitić, ženu koja svim svojim srcem i dalje nesebično daje sebe i pomaže stanovništvu Banovine. Današnji dan bio je prekratak za obići sve što sam namjeravala ali uskoro se opet vraćam. I moram ponovno reći, institucije, probudite se - poručila je glazbenica, donosi Večernji list.

View this post on Instagram

A post shared by TEREZA KESOVIJA - OFFICIAL (@terezakesovijaofficial)

Popularni Članci