MLADIĆ ZARATIO S HRVATSKOM POŠTOM 'Godinama stavljaju papirić u sandučić, a ja sam svaki put kod kuće'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Patrik Macek/PIXSELL
Istinita je ovo priča o 26-godišnjem Andreju Grgiću koji je započeo rat s Hrvatskom poštom. Ne, ne zato što mu nisu htjeli prodati markicu po nižoj cijeni, ili zato što smatra da je 30-ak lipa previše za uplatnicu. Njemu je jednostavno 'prekipilo'.

Kao čovjeku koji često kupuje stvari 'online' (a, tko to danas ne radi), nekoliko se desetaka puta (u samo posljednja dva mjeseca) našao u situaciji u kojoj bi cijeli dan čekao paket kod kuće, a isti mu ne bi stigao na adresu, piše RTL. Poštaru je uvijek bilo lakše staviti onaj svima poznati žuto-plavi papirić (ili onaj koji izgleda kao raučun), nego pozvoniti i pričekati da se Andrej spusti niz stepenice i otvori mu vrata.

Svako je čekanje djelatnika iz Pošte proveo kod kuće i snimao sve - sebe, čekanje, datum i vrijeme na satu, pa i sam papirić koji bi dobio i poštara, odnosno, djelatnike iz Pošte kako odlaze s njegove adrese bez ikakvog zvonjenja, kucanja. Taj već spomenuti 'rat' traje još od prošle godine, a ovo su samo neke od 'pošiljaka' koje je dobio:  

Nije to sve. Radnica u Pošti mi je jednom zvala policiju, jer nisam htio platiti naknadu za pakete koje sam SAM morao pokupiti - da spomenem kako je ukinuta ta 'lažna naknada' HAKOM (institucija koja očigledno nadgleda poštu ju je ukinula). Nekoliko puta mi se dogodilo da sam došao u Poštu dan nakon što su paket u istu poslali, pa isti nisu mogli naći, odnosno, izgubili su ga', rekao nam je Andrej.

'Djelatnik Pošte mi nije htio dostaviti 'prevelik paket'. Isti sam slikao i poslao policiji - naime, riječ je bila o paketu veličine dlana', nastavio je Andrej i dodao kako je policija nekoliko puta rekla da ona s time nema ništa jer je Pošta institucija za sebe. 'Zanimljivo, ali kada je meni djelatnica zvala policajce, onda su s time imali veze. U svim su slučajevima spomenutim policajci stajali pored mene i na sve odmahnuli rukom'. Zaključio je da se svi prave kao da ni o čem ništa ne znaju - 'tete' u Pošti uvijek kažu da je ''dostava bila tad i tad'', kao da su roboti.

Trenutno je na sudu s Hrvatskom poštom i, kaže, nije mu žao.  Na sudu je da samo potvrdi riječi: "Ne želim platiti 9 kuna, ako se već nešto plaća vi meni trebate platiti jer sam izvršio vašu uslugu - dostavu."  

Vrijeme je da svaka institucija krene raditi svoj posao kako treba, tvrdi.  Jedva čekamo saznati kako će se ova situacija razviti.

Popularni Članci