test

Ministrica: Turistima je bitna održivost destinacije, a podizanje cijena nije opravdano ako nema kvalitete

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marko Prpic/PIXSELL
Povećanja cijena su opravdana jedino onda ako dižemo kvalitetu naših usluga, rekla je ministrica turizma Nikolina Brnjac na Greencajt festivalu održivosti,.

Ministrica Brnjac je objasnila i kako će se ubuduće neće samo brojati broj gostiju, već kako utječu na infrastrukturu, ali i koliki ugljični otisak ostavljaju turisti u Lijepoj našoj.

“Mi se odmičemo od samog brojanja turista i vidjeli smo 2019. godine, godine koja je bila jedna prijelomna godina, koja nam je pokazala neodrživost u samoj infrastrukturi i resursima. Vidjeli smo i što se dogodilo prošle godine događalo s nedostatkom vode”, rekla je ministrica.

Naglasila je da je njeno ministrastvo s partnerima donijelo novi Zakon preko kojeg je već prije 18 mjeseci počelo upravljanje turizmom. “Svaka destinacija mora preuzeti odgovornost za sebe i početi upravljati. Mi kroz Zakon dajemo određene alate, kako će se to pratiti, kroz indeks turističke održivosti i kroz satelitski račun održivog turizma”, nabrojala je ministrica.

Naglasila je da turisti traže održive destinacije i da oni dolaze na održive destinacije. “Oni se brinu o zelenom otisku kojeg ostavljaju i posljednja istraživanja kažu da oni žele dolaziti u destinacije koje vode računa”, rekla je ministrica Nikolina Brnjac, javlja N1.

Popularni Članci