KERNER SE NIJE CIJEPIO Šire se dezinformacije o smrti poznatog ginekologa

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL, (Dusko Jaramaz/PIXSELL
Prije dva dana naglo je preminuo zagrebački ginekolog Mario Kerner, a Srećko Sladoljev, perjanica antivakserskog pokreta u Hrvatskoj, na Facebooku je objavio da je Mario Kerner preminuo od covida samo zato što je od prijateljice, koju nije imenovao, čuo da je Kerner primio prvu dozu cjepiva.

"Žao mi je. Da su mu posthumno napravili PCR, siguran sam da bi bio pozitivan. Tada bismo bili potpuno sigurni od čega je umro. Jedina sigurna dijagnoza je od Kovid-19", napisao je Srećko Sladoljev sugerirajući kako je doktor preminuo nakon što se cijepio, što su njegovi pratitelji podijelili više od 450 puta.

Doktor Boris Ujević, kolega i prijatelj pokojnog Kernera, za Index je potvrdio da se Mario Kerner nije cijepio protiv covida pa cjepivo ne može ni biti uzrok smrti.

"Trebali smo se cijepiti zajedno prošloga ponedjeljka, ali nije stigao to napraviti zbog posla. Imao je još dva termina za cijepljenje na koja nije mogao doći jer je bio prezauzet pacijenticama", rekao je Ujević za Index.

"Sladoljev je dotaknuo ljudsko i moralno dno. To što je napisao je ružno i glupo i ne želim više ni trenutak trošiti na tog zlog čovjeka", rekao je za Index Kernerov prijatelj, dr. Natko Beck. Za Kernera kaže da je bio odličan liječnik, uvijek spreman pomoći.

"Kada bi nekom trebala operacija, uvijek bih preporučio njega", rekao je Beck, dodavši da više ne zna kako bi trebalo postupati s teoretičarima zavjera poput Sladoljeva.

"Ne znam treba li ih ignorirati ili granatirati", rekao je Beck.

Popularni Članci