KARAMARKO PODNIO OSTAVKU U VLADI! 'Odlazim i pozivam Oreškovića i Petrova da naprave isto'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko podnio je ostavku na to mjesto, o čemu je danas izvijestio i javnost na konferenciji za medije, a dodao je kako njegova odluka nema nikakve veze s odlukom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. 

'Sutrašnji dan je važan, glasovat ćemo o opozivu Oreškovića. Pokrenuli smo pitanje opoziva zbog nefunkcionalnosti Vlade u njenom gornjem dijelu, zbog ljudi koji su je trebali voditi. S druge strane, odnos s Mostom nije korektan i došli smo do ruba izdržljivosti. Odnos premijera nije bio u skladu s nekim standardima na koje smo naviknuli. Mogli smo puno bolje, puno više posla napraviti, a ovo je neprikladno, negledljivo, posebno posljednjih mjesec dana,' kazao je Karamarko te dodao kako je svojom ostavkom htio dati primjer te pozvao Tihomira Oreškovića i Boža Petrova da i oni podnesu ostavke. 

Po pitanju odluke Povjerenstva, kazao je kako je prozvan jer 'ima stav o nekom problemu' te cijelu situaciju nazvao 'napola nakaradnom'. 

'Odluka je isforsirana odlukom ne znam ni ja koga ili čega,' kazao je šef HDZ-a. 

Konferenciju za medije potom je sazvao Petrov koji je izjavio kako je potrebno razlikovati individualnu odgovornost od odgovornosti stranke, kad je u pitanju odluka Povjerenstva. 

'Određeni pojedinci su povukli niz ishitrenih poteza. Danas pred tim ljudima stoji odgovornost i oni moraju odlučiti hoće li Vlada konačno dobiti pravu priliku ili će se dogoditi da idemo na nove izbore,' izjavio je. 

Po pitanju Karamarkovog poziva na ostavku Petrova i Oreškovića, Petrov je izjavio kako će odmah podnijeti ostavku ukoliko će to očuvati Vladu i Oreškovića kao premijera. 

U konačnici, i Orešković je održao konferenciju za medije prilikom koje je kazao kako neće dati ostavku jer ne vidi razlog za takvo što. 

'Ova Vlada ima puno toga za napraviti u interesu Hrvatske. Na sva pitanja ću sutra odgovarati u Saboru,' izjavio je, a na novinarska pitanja nije htio odgovarati. 

Popularni Članci