'

JOŠ JEDNO PRIZNANJE Manjgura Krešimira Macana osvojila svjetski PR oskar za komunikaciju

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Agencija za odnose s javnošću Manjgura osvojila je prestižnu IPRA GWA (International Public Relations Association Golden World Awards) za 2024. u kategoriji javnog sektora, za kampanju radom ”Justice Served: Historic Rise of Judges’ Salaries”,  a to je već četvrta prestižna nagrada ove sezone za jednu od najstarijih hrvatskih agencija za odnose s javnošću.  

Riječ je o višemjesečnoj kampanji u 2023./2024. godini tijekom koje je Manjgura pružala komunikacijsku podršku Udruzi hrvatskih sudaca, te projektu koji je kulminirao najvećim povećanjem sudačkih plaća u novijoj hrvatskoj povijesti.

Poznato kao svojevrsni svjetski PR oskar, natjecanje IPRA Golden World Awards pokrenuto je 1990. i od tada neprestano potiče izvrsnost u PR industriji. Ove godine na najstarijem svjetskom natjecanju u području odnosa s javnošću 48 članova žirija ocjenjivalo je mnoštvo prijava iz cijelog svijeta, unutar 38 kategorija. IPRA GWA je Manjguri već treća nagrada za projekt s Udrugom hrvatskih sudaca. Podsjetimo, u lipnju je agencija u Londonu primila dva Polarisa, prestižne globalne nagrade za političku komunikaciju. Manjgurin tim u kampanji za UHS činili su osnivač i direktor Krešimir Macan, starija savjetnica Anamarija Hrvoić Đurić i mlađa savjetnica Dora Novak.

”Čestitke Udruzi hrvatskih sudaca na odlučnosti i hrabrosti da ispravi dugogodišnju nepravdu u neujednačenosti plaća u javnim službama. Čestitke i našem timu iz Manjgure koji je kroz desetomjesečnu, iznimno intenzivnu i dinamičnu kampanju, ostvario povijesni rezultat i još jednom pokazao koliko je jasna i pravovremena komunikacija važna u svakom sektoru. Individualni pristup i sveobuhvatna rješenja kakve Manjgura nudi klijentima pokazali su se i ovoga puta kao pobjednička kombinacija“, poručio je Krešimir Macan, zahvalivši stručnom žiriju IPRA GWA na povjerenju i priznanju.

IPRA GWA je također i ukupno četvrta prestižna nagrada Manjguri ove godine. Podsjetimo, u travnju je Manjgura prvo osvojila jedino zlato u konkurenciji četrnaest finalista Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću, s konferencijom ‘Prodajni Mindset: The Wolf Strikes Again’, za klijenta Prodajni Mindset. Najveće domaće priznanje komunikacijskim stručnjacima za inovativnost i stručnost u izvedbi projekata odnijela je u kategoriji Organizacija i komunikacija događanja, s konferencijom na kojoj je 17. studenog 2023. u Zagrebu kao glavna zvijezda zasjao bivši broker i pravi Vuk s Wall Streeta Jordan Belfort. S istim projektom Manjgura se plasirala i u finale IPRA-e u kategoriji Eventi.

Napomenimo i kako se finalno žiriranje ovogodišnje prestižne nagrade u području odnosa s javnošću –  IPRA GWA prvi put održalo u Hrvatskoj, točnije u Zagrebu, a domaćin je bila upravo Manjgura, čiji je osnivač i direktor Krešimir Macan sudjelovao i kao član žirija. Ovo predstavlja veliki uspjeh za hrvatsku PR scenu jer je uz njega u žiriju bila i kolegica Marina Bolanča Radunović iz agencije Abeceda komunikacija. Macan i Bolanča nisu sudili u kategorijama u kojima su njihove agencije finalisti. Uz rad za Udrugu hrvatskih sudaca, IPRA-in žiri ove godine nagradio je još osam kampanja iz Hrvatske (10 zlata ukupno za 9 kampanja), te uz dosad osvojenih 16 IPRA GWA u Hrvatskoj – to daje dosad 26 svjetskih zlata za hrvatski PR od 2015. godine.

Dodjela nagrada održat će se na IPRA GWA gala večeri u Beogradu 18. listopada 2024

Popularni Članci