Grad je restoranima ponudio besplatnu javnu površinu ako budu radili zimi. Ovo su restorani koji su pristali na to

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Zahtjev za oslobađanje od plaćanja zakupnine javne površine u 'zimskim' mjesecima nadležnom Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom predalo je devet zakupaca (od kojih je jedan vlasnik dva objekta) ugostiteljskih objekata u povijesnoj jezgri, a mjeru će iskoristiti njih sedam. Od dva objekta koja neće biti uvrštena jedan nije ispunio kriterije, a drugi je naknadno odustao. 

Kako su iz Grada Dubrovnika odgovorili za Dubrovački dnevnik, riječ je o objektima Pupo i Pupica u ulicama Cvijete Zuzorić i Uskoj, Sebastian u ulici Prijeko, Rhea Silvia na Gundulićevoj poljani, Dalmatino na Prijekom, Nishta na Prijekom, Gianni u ulici Kneza Damjana Jude i bistro-pub Dubrovnik na Bunićevoj poljani.

Kako su pojasnili iz Grada Dubrovnika, jednom zahtjevu nije bilo moguće udovoljiti budući je u dopisu navedeno da će ugostiteljski objekt biti zatvoren u razdoblju od 7. siječnja do 1. veljače 2020. godine dok je vlasnik drugog objekta u međuvremenu odustao od zahtjeva. Stalni nadzor nad radom otvorenih ugostiteljskih objekata obavljat će Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika.

Podsjetimo, u cilju produljenja turističke sezone na zimske mjesece, Grad Dubrovnik u dogovoru s Udruženjem obrtnika Dubrovnik uveo je mjeru koja bi trebala stimulirati vlasnike ugostiteljskih objekata u povijesnoj jezgri na rad u zimskim mjesecima, a kojom se oslobađaju od plaćanja zakupnine ugostitelji u povijesnoj jezgri Grada koji se pretežno bave posluživanjem jela (restorani, konobe, pizzerije i slično) ukoliko svoju djelatnost budu obavljali od  1. prosinca 2019. godine do 29. veljače 2020. godine najmanje osam sati dnevno, osim za državne praznike i blagdane kad mogu raditi po želji.

Također, obzirom na povećanje broja međunarodnih i domaćih letova tijekom zimskih mjeseci te interes i rast broja posjetitelja, Turistička zajednica grada Dubrovnika tijekom ove zime pripremila je promotivne aktivnosti i tiskala mjesečni letak  „Winter restaurants“, koji sadrži popis otvorenih restorana, pizzeria te fast food-ova uz posebno istaknuta radna vremena, kako bi gosti koji borave u Dubrovniku bili što bolje informirani te kako bi se otvoreni restorani što bolje promovirali.

Popularni Članci