DUBROVKINJA BILA NA SUDU ZBOG KRŠENJA MJERA 'Imam plaću od 5000 kuna, kazna bi me dovela do ruba egzistencije'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: instagram
Bivša manekenka i voditeljica Vanja Halilović na sudu je oslobođena optužbi za nepoštivanje epidemioloških mjera u restoranu Barbieri's u studenom 2020., piše Večernji.hr.

Naime, inspektor je prijavio kako u trenutku nadzora restoran nije osigurao propisani razmak od 1,5 metar među gostima, dok je na vratima pisalo kako je dopušten ulaz maksimalno 60 osoba kada je na snazi bila odredba o okupljanju najviše 50 osoba u zatvorenom prostoru, piše Večernji.

Vanja je izrekla svoju obranu na ročištu održanom prije desetak dana. Rekla je da su se svi gosti držali propisanih mjera, no da nisu mogli izbaciti osam nekulturnih i nasilnih gostiju koji su se oglušili na molbe covid redarice koja je ujedno i konobarica u restoranu.

Za kršenje epidemioloških mjera kazna se kreće od 20 do 70.000 kuna za pravnu osobu, dok je za Vanju kao direktoricu i odgovornu osobu predviđena kazna od 10.000 kuna. Iako je zatražena najmanja kazna, bivša voditeljica tražila je da se restoran oslobodi svih optužbi.

"Moli se sud da vodi računa o tome da se nalazimo u teškoj materijalnoj situaciji budući da nam je do daljnjeg zabranjen rad te smo ostavljeni bez prihoda, a s ogromnim troškovima režija, zakupa i troškova za plaće zaposlenih 14 djelatnika", rekli su Halilović i zaručnik Frane Barbieri, inače vlasnik restorana.

"Moja mjesečna plaća je oko 5.000 kuna pa bih plaćanjem kazne koja mi je izrečena bila dovedena do ruba egzistencije", izjavila je Vanja na ročištu.

"Budući da tužitelj u optužnom prijedlogu nije imao drugih dokaznih prijedloga, uvažavajući činjenicu da se inspektor koji je provodio nadzor u svom iskazu nije mogao sjetiti provedenog nadzora, a saslušana svjedokinja Matea je u cijelosti potvrdila obranu okrivljenika, sud nije bio u mogućnosti u dokaznom postupku s potpunom sigurnošću utvrditi krivnju okrivljenika za prekršaj koji im je stavljen na teret", stoji u oslobađajućoj presudi.

Popularni Članci