test

Dubrovačka odvjetnica podnijela kaznenu prijavu protiv odgovornih zbog nepružanja medicinske pomoći Vladimiru Matijaniću

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL/DD
Andra Topić, novinarka Indexa i životna partnerica preminulog novinara Vladimira Matijanića, na Facebooku je napisala objavu o Vladimirovoj smrti u kojoj je detaljno opisala kako mu do posljednjeg trenutka nije pružena odgovarajuća medicinska pomoć. Topić je ukazala na niz propusta zbog čega je ministar Beroš pokrenuo unutarnji nadzor u KBC-u Split. Danas je Dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević objavila kako pokreće kaznenu prijavu. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

"Ne mogu učiniti ništa više za pokojnog Matijanića, nego podnijeti ovu kaznenu prijavu zbog nepružanja medicinske pomoći. Vidjet ćemo što će sada učiniti državno odvjetništvo u Splitu i policija, oni kojima je posao da preuzmu od ove točke. Nisam mogla prestati mislit o tom užasa koji se dogodio od kad sam pročitala Andrein status.

Čovjek se toliko osjeti jadan i nemoćan i očajan!

Znam da bi on sigurno u ovakvoj situaciji, da se nekome od nas ovo dogodilo, činio ono u čemu je bio najbolji, pisao i to nemilosrdno, prozivajući sve one koji su krivi. Upravo zbog toga nisam mogla ne učiniti jedino što je meni kao običnom građaninu bilo na raspolaganju. Morala sam podnijeti ovu prijavu. Nadam se da ćemo se svi skupa u danima koji dolaze potruditi da se ovaj užas ne zaboravi i da krivci budu privedeni tamo gdje pripadaju.

Hvala ti dobri, iskreni i ispravni čovječe za svaku baklju istine koju si zapalio, za svaki feral koji si držao.

Na kraju te taj sustav protiv kojeg si se cijeli život borio, svojim neradom i nemarom ubio.

Laka ti zemlja, koju si kao i mnogi prije tebe, volio puno više nego što ona zaslužuje i žrtvovao svoj mir, svoje zdravlje i na kraju svoj život, iako si mogao u hladu neke razvijene demokracije živjeti puno bolji život radeći puno lakši posao", poručila je Knežević.

FB

Partnerica preminulog novinara Vladimira Matijanića objavila tekst o stravičnoj pozadini njegove smrti

Popularni Članci